NordNews
Avem ce spune

VIDEO | IGSU a desfăşurat lecţii de instruire pentru copii privind bazele securității vieții

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfăşura, astăzi 18 februarie, lecţii de instruire pentru copii privind bazele securității vieții, dar şi despre comportamentul corect în caz de situaţii de risc.
Instruire a avut loc în incinta liceului theoretic “Gheorhe Asachi” din mun. Chișinău. Specialiștii din cadrul Centrului Republican de instruire al IGSU au instruit peste 100 de copii privind regulile de securitate în caz de producere a unui cutremur. Reprezentanții Inspectoratului le-au vorbit elevilor din clasa I despre importanța respectării regulilor în caz de seism, dar și au desfășurat aplicații practice prin care au arătat micuților cum trebuie să reacționeze corect în astfel de situații.
Mai mult, angajații IGSU le-au prezentat elevilor valiza de urgenţă, conţinutul acesteia, dar și un spot video educativ despre situații de risc. Astfel de instruiri sunt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățămînt din țară avînd drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor rândul tinerii generații. Riscul producerii unor cutremure de diferite intensități este permanent în Republica Moldova, întrucât se află într-o zonă cu activitate seismică sporită.
Conform informațiilor Institutului de Geologie și Seismologie al Republicii Moldova, în anul 2018 în țara noastră a fost înregistrate 153 de cutremure. Avînd în vedere datele statistice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă a atenție deosebită la pregătirea populației în domeniul reacționării corecte în situații excepționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"