NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Îl vor sau nu pe Renato Usatîi înapoi? Motivul pentru care politicianul s-a supărat pe actualul primar de Bălți rămâne o taină

Vestea că Renato Usatîi a revenit în politica moldovenească i-a bucurat pe majoritatea bălțenilor. Aceștia speră că fostului primar i-a trecut supărarea și va candida din nou la Bălți. În cadrul conferinței de presă de astăzi, Usatîi a evitat să spună dacă se vrea primar în una din capitalele R. Moldova.

,,Eu o să ies maxim în trei luni în fața dumneavoastră și o să vă spun cum vor avea loc lucrurile. Până nu merg prin țară, să discut cu oamenii, să vedem ce structuri fac, ce specialiști avem, unde candidăm, eu nu sunt gata să vă spun nimic. Nu vreau să vă mint acum și apoi să arăt prost în fața dumneavoastră și a cetățenilor. Când eu voi avea o decizie, o să vă anunț. Vă mulțumesc!”, a spus  Renato Usatîi, politician.

Unii locuitori speră că Usatîi va reveni la cârma primăriei de Bălți.

,,Câte ceva a făcut pentru Bălțiul acesta.

,,Renato Usatîi trebuie să fie la noi în Bălți. El când a fost, a făcut tare multe lucruri bune.  Chiar și în cartierul Dacia a făcut drumurile, era ordine în oraș. Ce a rămas de la Usatîi, aceea și vedem, Grigorișin nu face nimic.

,,Să revină aici, el tare bun a fost. El multe a făcut aici. Domnul Grigorișin nu face nimic.  A făcut și concerte și drumuri a făcut, a pavat peste tot. Îl stimez și tare vreau să se întoarcă înapoi.

,,Da, nouă ne este foarte dor de el, pentru că el când a fost primar, orașul s-a schimbat spre bine.  Infrastructura orașului, grija față de oameni, atenția lui față de oameni. Puteai mereu să ajungi la el în birou pentru a rezolva niște întrebări”, au spus bălțenii.

Alți bălțeni sunt supărați pe Usatîi pentru că a plecat din funcția de primar înainte de a-și duce mandatul până la capăt.

,,Oamenii buni nu pleacă, nu abandonează, dar se străduie tot timpul să facă ceva. Cât de puțin, ca furnica. Muntele din loc nu îl răstorni, dar o bucățică o miști din loc. Unii pleacă, vin, iar pleacă. Eu cred că partidul poate să izbutească”, a spus o locuitoare a orașului.

Sunt și bălțeni care îl susțin pe actualul primar, Nicolai Grigorișin. Ei că acesta a acumulat suficientă experiență în domeniul administrației publice locale și va reuși să-și ducă la bun sfârșit proiectele demarate.

,,Pentru oraș a făcut mai mult Nicolai Nicolaevici. Dacă e să analizăm faptele, el conducea cu orașul, el a fost acel gospodar, el își făcea griji pentru oraș. Eu cred că el merită ca oamenii să îl voteze”, a spus o locuitoare a orașului.

Nici în acest an, Grigorișin nu va fi susținut în alegerile locale de fostul său tovarăș. Usatîi este încă supărat pe actualul primar de Bălți, iar motivul pentru care cei doi nu comunică rămâne un secret.

,,Nu l-am susținut pe Grigorișin la alegerile de anul trecut, cum pot să îl susțin pe el anul acesta?  Nu voi face public. De ce? Am avut o discuție, i-am spus lui în față, dar cel care îl corcolește deja 1 an de zile m-a sunat și m-a întrebat de ce nu îl susțin pe Grigorișin. A zis că dacă îl voi susține, el va câștiga detașat alegerile. Eu i-am spus motivul, a fost un motiv care m-a durut foarte mult. Bălțenii merită un primar bun și bălțenii o să-l aibă”, a adăugat Renato Usatîi, politician.

Cât despre actualul partid de guvernare, Renato Usatîi spune că este unul prea slab și că PAS se va alege cu cei mai puțini primari în 2023.

,,Eu cred că asta va fi cel mai urât rezultat pentru un partid de guvernare din toată istoria independenței R. Moldova”, a mai spus Usatîi.

Renato Usatîi și-a anunțat revenirea sa în politică după o pauză de 1 an și 4 luni. Acesta și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți, fiind supărat de rezultatul alegerilor Parlamentare din 11 iulie 2021, când a obținut doar 10 mii de voturi din partea localnicilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"