NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ilan Șor, către locuitorii din Bălți: Din 21 noiembrie, problemele voastre vor deveni problemele mele

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că, dacă locuitorii din Bălți vor vota pentru candidatul formațiunii sale pentru funcția de primar, acest oraș va deveni a doua capitală a Republicii Moldova, așa cum este Sankt Petersburg în Rusia. Într-un live pe pagina sa de Facebook, el i-a asigurat că, în cazul în care Marina Tauber va câștiga, orașul lor va începe o nouă eră, cea a dezvoltării și progresului.

Potrivit lui Ilan Șor, decizia de a o înainta pe Marina Tauber pentru această funcție a fost luată după o cercetare atentă a situației și după mai multe ezitări. Asta deoarece, spune politicianul, pentru el și echipa lui fiecare angajament și promisiune contează enorm și a avut nevoie de timp ca să se asigure că se vor putea ține de cuvânt.

„Credeți-mă, pentru mine aceasta nu a fost o decizie ușoară, să înaintăm propriul candidat, și nu unul oarecare, ci pe Marina Tauber, unul dintre liderii echipei noastre, un om foarte responsabil și de încredere. Știu că, atunci când ea va ajunge primar, toate responsabilitățile ei vor deveni și responsabilitățile mele, iar în fiecare dimineață, când mă voi trezi, aceasta va fi încă una dintre problemele mele. De aceea, am analizat foarte atent, înainte să iau această decizie”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, colega sa este o fire competentă și energică și poate munci 24 de ore din 24, prin urmare, are deplină încredere că-și va îndeplini exemplar misiunea în funcția de primar.

„Prieteni, noi ne dorim cu adevărat să facem din Bălți o adevărată capitală a nordului: cu propriul său aeroport, cu o infrastructură de invidiat, cu transport normal și calitativ, cu programe sociale, cu grădinițe și școli moderne ș.a.m.d. Eu vreau să fac asta. Există în limba engleză așa un termen „challenge”. Păi iată, acesta este un „challenge” pentru mine, o adevărată provocare. O provocare a fost și atunci când am devenit administrator al Aeroportului Internațional Chișinău și știți că m-am descurcat destul de bine. O altă provocare a fost funcția de primar de Orhei, apoi cea de lider de partid etc. Prin urmare, aceasta este o nouă provocare și eu vreau să le demonstrez tuturor că îi pot face față”, a spus Ilan Șor.

Întrebat de unde va lua bani pentru așa proiecte grandioase precum Aeroportul Internațional Bălți sau parcul de distracții NordLand, el a explicat că aceste proiecte vor fi realizate din fonduri extrabugetare, adică din investiții și sponsorizări. Mai mult, a menționat că a discutat deja și chiar a ajuns la o înțelegere cu potențiali investitori care ar fi acceptat să aloce bani pentru aceste proiecte.

Pe de altă parte, el a garantat că, în momentul în care echipa lui va prelua conducerea administrației municipale, orașul va începe să producă bani, iar în scurt timp bugetul va crește de cel puțin patru ori. Ilan Șor a amintit în context că aceeași provocare a avut-o și la Orhei și că a demonstrat, într-un timp foarte scurt, tot nu a aruncat vorbe în vânt.

Întrebat ce se va întâmpla cu actualii funcționari publici și dacă vor fi sau nu concediați, Ilan Șor a adus din nou exemplul Orheiului, unde majoritatea angajaților din sistem și-au păstrat funcțiile, dar au trebuit să îndeplinească o condiție de bază – din acea zi, să muncească exclusiv în interesul cetățenilor.

„Cei care lucrează bine, nu vor fi niciodată concediați, cei care lucrează rău vor fi. Cei care își fac treaba vor primi premii, majorări de salarii. Dacă vreți, interesați-vă cum am procedat la Orhei. Acolo 80 la sută din angajații Primăriei au rămas în funcții. Eu le-am spus atunci așa: „Prieteni, timpurile s-au schimbat. De acum încolo, vom lucra pentru oameni, pentru oraș, vom munci pe rupte”. Într-adevăr, unora nu le-a plăcut, nu toți cei care erau gata să muncească până la miezul nopții și să depună eforturi. Dar cei care au acceptat au fost răsplătiți după merit”, a mai spus liderul Partidului „ȘOR”.

Alegerile locale noi din Bălți vor avea loc în 21 noiembrie. Candidatul Partidului „ȘOR, Marina Tauber, va figura pe poziția a 9-a în buletinele de vot.

Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata