NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai multe ilegalități, depistate la o carieră de piatră din nordul R. Moldova

Oamenii legii au depistat mai multe ilegalități la un agent economic care gestionează o carieră de piatră din zona de nord a țării. Activitatea acestuia a fost documentată pe parcursul a cinci luni.


Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate. Unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs fiind întocmite cu abateri de la prevederile legale. Concomitent, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care contrar prevederilor Codului transporturilor rutiere, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise.

În rezultatul acțiunilor constatate a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței.

Totodată, a fost sesizat Centrul Național Anticorupți (CNA), pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"