NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Îmbulzeală la piața din Bălți. Carnea de miel a ajuns să coste 120 de lei

Pe ultima sută de metri, bălțenii au dat buzna în Piața Centrală din oraș pentru a cumpăra produse alimentare de Paști. În timp ce unii numără fiecare bănuț, pe alții nu-i sperie nici prețurile exagerate la carnea de miel, de porc sau zarzavaturi.

„Ca de obicei, pască, ouă roșii, răcituri, pârjoale. Cred că în jur de 2 500 – 3 000 de lei. Pandemia este pandemie, dar Paștele oricum e, dar sperăm că odată cu Învierea Domnului va dispărea și pandemia și totul va fi mai bine.”

„Câte ceva de tot felul, răcituri am pregătit, în primul rând. Deja am cheltuit 1 500 de lei, dar ce să facem, trebuie să ne pregătim”, au declarat bălțenii. 

În prag de sărbători, un kilogram de carne de miel costă tocmai 120 de lei, un kilogram de brânză de vaci sau cașul de oi poate fi cumpărat cu 60 de lei. Vânzările, însă, nu-i prea bucură pe comercializanți.

„Vreo trei kilograme am vândut de dimineață, mai mult nu am vândut. Lumea nu are bani și pandemia e de vină.”

„ -Puțin mai rău

-De ce credeți că e mai rău?

– Pentru că e sărăcie în țară”, au declarat vânzătorii.

Nici vânzătorii de carne de porc nu sunt încântați de veniturile pe care le înregistrează.

„Mai slăbuț, dar luând în considerație circumstanțele, încă se cumpără încetișor. În anii precedenți era mai binișor, dar îi mulțumim lui Dumnezeu, cum Calea Ferată nu a primit salariu, iar lumea nu lucrează, încă este. Un porc jumătate, mai mult nu se vinde, iar în anii precedenți se vindea mai mult”, a spus femeia. 

Unii oamenii spun că pandemia i-a lovit tare la buzunare, așa că se vor limita la ce au prin cămară.

„Nu am din ce pregăti bucate. Oi face și eu răcituri dintr-un picior de porc, poate niște pârjoale oi mai face. Am cumpărat oleacă de carne de găină și gata.”

„Pască mai ieftină am cumpărat. Nu am cheltuit mult, vreo 600 de lei, totul este scump, uleiul este scump, castraveții sunt scumpi.”

„Răcituri, vreo două feluri de salată, ruladă din carne de găină, sărmale. Dacă e să considerăm că am mai avut producte acasă, am cheltuit încă 1 500 de lei. Ar trebui să fim mai reținuți, pentru că am observant că lumea prin piață cheltuie sume enorme de bani”, au declarat oameniii. 

Bătrânii recunosc că fără ajutorul copiilor nu ar fi reușit să-și organizeze masa de sărbătoare.

„Un mieluț numaidecât, răcituri, dulciuri. Vreo dou mii de lei, este foarte greu, dar ne ajută copii.”

„Dacă copii ne ajută, este foarte frumos, dar cu pensia nu facem nimic. Cel puțin 2 000 de lei, doar dacă ajută copiii, dar dacă nu, nimic absolut.”

Și în acest an, Focul Haric va fi adus de la Ierusalim la Chișinău în seara zilei de 1 mai.

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"