VIDEO | Îmbunătățirea programelor de studiu a fost discutată la Bălți

De ziua mondială a Calității, în incinta Școlii Profesionale Nr. 3 din Bălți a avut loc o masă rotundă cu genericul „Calitatea vieții de azi va constitui viitorul societății de mâine”. În cadrul evenimentului, profesorii au discutat cu agenții economici despre îmbunătățirea programelor se studiu, astfel încât, după finalizarea studiilor, absolvenții instituției să poată face față cerințelor de angajare.

„Elevul poate trece testarea la întreprindere pentru ca agentul economic să înțeleagă la ce proces tehnologic poate fi dus. Este important ca muncitorul dat, nu doar să lucreze la careva operații tehnologice ca un robot, dar să înțeleagă lucrul dat și este foarte bine când elevii noștri pleacă la întreprindere și cunoasc mai multe procese tehnologice” a spus o profesoară.

Cei prezenți la eveniment ne-au spus că elevii ar trebui să înțeleagă că doar printr-un management al calității pot obține rezultate remarcabile.

„Trebuie să se pună preț pentru calitate, dar nu cantitate, trebuie să cunoască și să știe a face lucrul calitativ, deoarece o să avem și clienți. Nu vei face un lucru calitativ, nu vei avea venit nu ai profit”, a adăugat o profesoară.

Potrivit administrației Școlii Profesionale Nr. 3, pentru asigurarea şi sporirea calităţii în învățământul profesional este nevoie de un parteneriat sănătos între instituție și agenții economici.

„Anume calitatea depinde de profesorul care se dedică aceste-i munci, prin lumina pe care o emană în sufletul acestui copil și își vede rolul muncii sale atunci când copilul este angajat într-o fabrică. Adică, merge continuitatea școală- agent economic”, a menționat Florina Laiu, șef secția CEIAC.

„Avem 12 agenți economici, suntem suprasolicitați. Deja în prima jumătate a anului și se implementează graficul de promovare a stagiilor de practică și de atunci, către luna decembrie, va fi întocmit al doilea grafic, a adăugat Vladimir Surdu, managerul Școlii Profesionale Nr. 3

La Școla Profesională Nr.3 din Bălți își fac studiile 256 de elevi.

 

leave a reply