NordNews
Avem ce spune

VIDEO | IMPUS sau NU să-și dea demisia. Ce i-a spus generalul Harabagiu șefului Centrului de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități din Brînzeni

Vicepreședintele raionului Edineț, Ion Nistor, neagă acuzațiile Directorului Centrului de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități din Brînzeni, Vasile Pascari.

Nistor susține că, atât Consiliul Raional, cât și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, nu au exercitat presiuni asupra lui Vasile Pascari. El a declarat că șeful centrului de plasament unde s-au infectat cu COVID-19 83 de persoane, a fost prea emotiv când i s-a sugerat să ia o pauză în perioada pandemiei.

Poate ar fi mai bine să scrieți o cerere, iată ce i-a spus Generalul. Vă spun cuvânt în cuvânt:  Poate ar fi mai bine, poate să vă luați un concediu de sănătate, pentru 2-3 săptămâni. Până va trece pandemia, să lucreze un adjunct, numiți pe cineva, care va face față lucrurilor. El s-a întor, a ridicat mâinile în sus și a spus: Domnule General, să fiți sănătos, vă mulțumesc, eu scriu cerere de demisie chiar acum și plec definitiv. Sunt strigătele lui, a declarat Ion Nistor, vicepreședintele raionului Edineț.

Vicepreședintele raionului a adăugat că, Vasile Pascari, și-ar fi angajat în cadrul centrului mai multe rude. Anume ele au ieșit să protesteze în susținerea directorului.

Are 4-5 rude care lucrează acolo. Le-a spu să se adune toți angajații pentru că îl dau afară și că acesta este un joc politic. A spus că nu este niciun COVID-19, nu e nimic. Femeile din acolo au ieșit și au blocat străzile, a adăugat Ion Nistor.

Pe de altă parte, șeful centrului de plasament, Vasile Pascari, susține că a fost rugat amabil să-și dea demisia, din cauza că nu ar fi gestionat corect instituția în perioada pandemiei.

A fost o idee, să plec pentru o periodaă scurtă, până se rezolvă problema, și revenim la situația normală, să dau voie altcuiva să lucreze. M-am gândit că nu voi pleca pentru două săptămâni, ca mai apoi să mă reîntorc. Am scris cerere de concediere din propria dorință și am plecat. Dumnealor nu sunt persoanele care trebuie să ne spună cum trebuie să gestionăm problema. Sunt instrucțiuni, este ordinul 388, a spus Vasile Pascari, șeful Centrului de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități, Brînzeni.

Amintim că, în satul Brînzeni au fost depistate 89 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar localitatea a fost plasată în carantină. 83 dintre persoanele infectate sunt din cadrul Centrului de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități din Brînzeni. Este vorba despre 70 de beneficiari și 13 angajați.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"