NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În ajun de Crăciun, frații rămân frați. 250 de familii de români din nordul R. Moldova, au primit daruri de peste Prut

În ajunul sărbătorilor de iarnă, la Bălți au ajuns 250 de cutii cu alimente din partea Asociaţiei Investitorilor din România, pentru a aduce magia Crăciunului la 250 de familii care întâmpină dificultăți. 20 de cutii au rămas la Universitatea din Bălți și vor ajunge la profesorii care au ieșit la pensie sau încă activează.


Campania a fost organizată cu sprijinul Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Consulatului General al României la Bălți, Patriarhiei Ortodoxe Române și Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

„Aș vrea, în primul rând, să mulțumesc Asociației Investitorilor Români în Republica Moldova, reprezentată de către domnul președinte executiv Dan Nuțiu, care a înțeles mesajele noastre, ale celor care lucrăm în zona de Nord a Republicii Moldova și iată că astăzi a concretizat prin 250 de pachete, pe care, împreună cu Episcopia de Bălți, le oferim oamenilor care au nevoie”, povestește Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Prin acest act de caritate, Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova doreşte să aducă zâmbete şi lumină în casele basarabenilor, pentru a întâmpina cu bucurie Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos.

„Este un gest care, într-adevăr, este important să ne aducem aminte că tot ceea ce suntem în viață, suntem și datorită dascălilor care ne-au fost de-a lungul vieții alături”, spune Dan Nuțiu, preşedintele Asociaţiei Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova.

Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo”, Natalia Gașițoi, a menţionat că este un dar binevenit, în ajun de sărbători, pentru profesorii pensionari ai instituţiei.

„Aceste daruri vor merge la colaboratorii noștri, cei care au nevoie de un sprijin, mai ales acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, și este un sprijin care pe de o parte este unul material, dar pe de altă parte este unul spiritual, încărcat de emoții”, susține Natalia Gașițoi.

Beneficiarii au primit cu bucurie darurile oferite de frații de peste Prut.

„Sunt foarte bucuroasă că ne arată că aceasta tot este o bunătate și noi trebuie să luăm pildă de la această bunătate și să facem la alții bine. Dacă ne vom face unul la altul bine, atunci va fi bine pe pământ”, spune Valentina Țentiu, șefa cancelariei.

Cutiile cu cadouri au ajuns ieri și la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din localitatea Chetrosu, raionul Drochia, dar și la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului”, din oraşul Donduşeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata