NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În Bălți, serviciile de taxi s-au scumpit din nou. Vezi care sunt tarifele

Serviciile de taxi s-au scumpit din nou. De astăzi, o călătorie prin orașul Bălți costă cu 20% mai mult. Astfel, pentru un kilometru parcurs în raza municipiului, vom plăti cu 60 de bani mai mult, iar în afara orașului cu până la 1,5 lei mai scump pentru fiecare kilometru. Și așteptarea a crescut în preț cu 10 de lei, ajungând la 80 de lei.

„Prețul de pornire nu s-a schimbat. S-a schimbat doar prețul pentru un kilometru parcurs. Prin oraș era de 3,90 de lei, dar acum este 4,50 lei. În afara orașului un kilometru costa 7 lei și a ajuns la 7,50 lei.”

Alexandr Cuhov este taximetrist de mai bine de 20 de ani. Bărbatul spune că această majorare este nesemnificativă pentru el.

„O călătorie prin oraș s-a scumpit cu 2-3 lei. Nu sunt semnificative. Dacă ne deplasăm de la autogară spre cartierul Dacia, va fi mai scump cu 10 lei. Adică, dacă taxa era de 50 de lei, acum va fi 60 de lei. Dacă lucrăm cu mașina particulară, plătim lunar 4,4 mii lei. Plus întreținerea auto”, a povestit taximetristul.

Taximetristul crede că majorarea era necesară pentru că benzina și motorina s-au ieftinit prea puțin, iar întreținerea automobilului costă scump.

„Câte 5-6 mii de lei. Dacă nu am vreo defecțiune în această lună, în următoarea va fi. Din cauza drumurilor „perfecte”, caroseria trebuie reparată lunar”, a adăugat bărbatul.

„Ne deplasăm pe Bulevardul Victoriei. Iată așa ne distrugem automobilele, din cauza drumurilor, iar reparația nu este ieftină. Pasagerii reacționează diferit la scumpiri. Cineva dă vina pe prețurile la carburanți, cineva acuză președintele și clasa politică.”

„Trebuia mai devreme pentru că am început să lucrăm în minus. Au apărut mai multe cheltuieli”, au mai spus taximetriștii.

Ieri, un agent economic își majorase deja tarifele. Astăzi, cea mai mare companie de taxi din Bălți a procedat la fel.

„Am adăugat două tarife noi: universal și minivan. O călătorie obișnuită în afara orașului va costa 7,5 lei pentru un kilometru. Prețul de pornire este 35 de lei. O călătorie cu automobilele de tip universal sau minivan pornește tot de la 35 de lei, iar fiecare kilometru parcurs costă deja 8,5 lei. Am fost nevoiți să majorăm tarifele pentru că au crescut prețurile la carburanți și lubrifianți, s-au scumpit piesele de schimb, cauciucurile, asigurările auto”, a declarat Elena Dițu, managerul unei companii de taxi.

Bălțenii nu se arată prea revoltați și spun că scumpirile sunt justificate. Totuși, din cauza majorărilor, vor fi nevoiți să apeleze mai rar la serviciile de taxi.

„Rău, foarte, rău. Ne folosim rar de serviciile de taxi, dar majorarea va vi problematică pentru noi. Totul se scumpește, dar salariul e mic.”

„Nu e bine. Nu am pensie, nu am salariu, e dezastru. Mai rar vom merge cu taxiul pentru că nu avem bani. Curând începe sezonul de încălzire, gazul se scumpește, motorina e scumpă. Nu știu la ce vom ajunge”, au spus bălțenii.

Amintim că, de la începutul anului, gazul lichefiat s-a scumpit de la 9, 54 de lei până la 23 de lei. Potrivit ANRE, mâine, un litru de benzină va costa 24,89 lei, iar motorina -28,21 lei.

 

2 Comentarii
  1. […] Поездка на такси по городу Бельцы теперь будет стоить на 20% дороже. Таким образом, за один километр, пройденный в пределах муниципалитета, нужно платить на 60 банов больше, а за городом до 1,5 леев дороже за каждый километр, сообщает NordNews. […]

  2. […] La Bălți, serviciile de taxi s-au scumpit iarăși. O călătorie prin oraș costă deja cu 20% mai mult. Astfel, pentru un kilometru parcurs în raza municipiului, va costa cu 60 de bani mai mult, iar în afara orașului, cu până la 1,5 lei mai scump pentru fiecare kilometru, relatează NordNews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"