NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În Bălți va apărea un nou complex rezidențial. Consiliul Municipal a dat undă verde construcției

Un nou complex rezidențial va fi construit în municipiul Bălți, în locul vechii fabrici de blănuri. Vineri, 22 iulie, Consiliul Municipal a aprobat planul de urbanism zonal. Astfel, pe opt hectare de pământ va fi construit un centru comercial și câteva blocuri de locuit cu o capacitate de peste 3000 de persoane.


„Știu că acolo vor fi construite peste 600 de apartamente. Agentul economic a mai promis să construiască și un drum de acces în zonă. Dacă se construiește e semn că orașul trăiește, se dezvoltă, aici vin locuitori noi, își cumpără apartamente”, a declarat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

Pe  25% din teritoriul cu pricina vor fi amenajate spații verzi. Conform proiectului, va fi construit drumul de la strada Nicolae Iorga până la strada 1 mai. La moment, nu se știe când vor începe lucrările de construcție.

„Este un proiect cu impact pozitiv. Pe locul fostei fabrici de blănuri va fi construit un complex rezidențial pentru aproximativ 3000 de locuitori. Aici vor fi și încăperi comerciale, dar și cu destinație socio-economică. Va fi încă un loc de atracție pentru locuitori”, a adăugat Anna-Mihailevscaia, Consilier Municipal Bălți.

Din data de 17 iunie aceasta este deja a treia ședință a Consiliului Municipal Bălți, cu o singură chestiune pe ordinea de zi, care costă bugetul local aproape 100 de mii de lei.

„La solicitarea unui agent economic de a desfășura o ședință care vizează, nemijlocit, interesul acestuia, desfășurarea ședinței Consiliului Municipal, să fie achitată din contul acestuia, dacă are un interes atât de mare de anu aștepta o săptămână”, a menționat Sergiu Burlacu, Consilier Municipal Bălți.

Potrivit primarului, agentul economic s-a adresat cu o solicitare abia luni, iar următoarea ședință a consiliului ar urma să aibă loc tocmai în toamnă.

Bălțenii salută construcția noului complex rezidențial.

„Nu e nimic. Clădirea e goală. Va fi mai bine. În centrele comerciale sunt multe încăperi pe care este scris „arenda”. Probabil nu prea au clienți. Orașul are nevoie de clădiri noi. Ce e nou este mereu mai bun”.

„Orașul trebuie să se dezvolte. Este vorba despre infrastructură, locuri de muncă. Trebuie.”

„Dacă ea este distrusă, nu este utilizată, de ce nu? Mai bine să locuiască acolo decât să pustiască.”

„Cred că e bine. Construiesc pentru că oamenii au nevoie de locuințe. Trebuie să locuiască undeva. Cineva dintre cei veniți vor rămâne aici”, au spua oamenii.

Amintim că la ședința extraordinară din 7 iulie a fost discutată o singură chestiune cu privire la accesarea unui credit de 60 de milioane de lei pentru reparația drumurilor și trotuarelor. Prioritară va fi, la fel, strada Nicolae Iorga.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"