NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În orașul Biruința a fost inaugurat un teren de joacă pentru copiii din partea locului și cei refugiați din Ucraina

Un teren de joacă pentru copii a fost inaugurat în orașul Biruința din raionul Sîngerei. De tobogane, balansoare și scrâncioburi noi se vor bucura micuții care locuiesc în casele din apropiere, printre care și copiii refugiați din Ucraina.


„Noi am decis împreună, ne-am consultat și cu refugiații, și cu grupul de inițiativă. Am decis să fie amplasat aici terenul de joacă, deoarece este mai accesibil pentru toată populația și o să aibă acces și copiii care sunt refugiați, și copiii din teritoriul nostru. Vreau să menționez că este bine venit acest proiect și terenul de joacă”, a declarat Valentina Rusu, primarul orașului Biruința.

Spațiul a fost amenajat în cadrul proiectului „Oameni implicați. Comunități solidare”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor cu susținerea OXFAM, în contextul crizei refugiaților. Valoarea proiectului este de 4000 de euro.

„Va fi un teren de joacă benefic atât pentru părinți, cât și pentru copiii lor. Am implementat un lucru important în această comunitate și va fi de mare ajutor,  deoarece terenurile de joacă am observat că sunt foarte puține în oraș. Centrul nostru de Drept al Femeilor a venit cu acest proiect și suntem foarte bucuroși”, a spus Olga Tcaci, jurist.

Deși războiul le-a furat din copilărie și din magia sărbătorilor de iarnă, ucrainenii refugiați în orașul Biruința mai cred în bine și se bucură de momentele frumoase petrecute aici.

„Eu sunt foarte bucuroasă, îmi place foarte mult acest teren de joacă și copiilor cred că le va plăcea. Îmi place totul aici, este frumos și oamenii sunt buni.”

„Vreau să mulțumesc pentru că ne-au primit aici ca pe frații lor, aici este foarte confortabil, nee place foarte mult. Copiilor le place, ei adoră jocurile în aer liber, de aceea pentru ei înseamnă foarte mult, vor avea spațiu unde să-și petreacă timpul liber.”

„Acest teren de joacă va influența pozitiv psihicul copilului, deoarece copiii au ajuns aici foarte traumați din cauza războiului îngrozitor și cred că datorită acestui teren vor uita de ororile războiului.”

Toți micuții care au venit primii să testeze noul teren de joacă au primit dulciuri și fructe din partea autorităților locale și a reprezentanților Centrului de Drept al Femeilor.

În prezent, în orașul Biruința locuiesc 16 refugiați din Ucraina, dintre care 6 copii și 10 maturi.

1 Comentariu
  1. […] Un teren de joacă pentru copii a fost inaugurat în orașul Biruința din raionul Sîngerei. De tobogane, balansoare și scrâncioburi noi se vor bucura micuții care locuiesc în casele din apropiere, printre care și copiii refugiați din Ucraina, relatează Nord News. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"