NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În Pădurea Domnească au apărut sculpturi din lemn

În nordul țării, între satele Cobani din raionul Glodeni și Pruteni din raionul Fălești, se întinde Pădurea Domnească. Pe lângă multidudinea de monumente ale naturii: de la cele geologice, paleontologice până la cele floristice și faunistice, pe teritoriul rezervației, au apărut câteva sculpturi din lemn, realizate de Alexei Vidrașcu. Acestea au fost instalate în scuarul Zimbrăriei din complexul turistic.

Majoritatea locuitorilor în vâltoarea vieții cotidiene, nu atrag atenție asupra culturii, dar aici venind în Pădurea Domnească, sunt sigur că ei altfel privesc toate activitățile și toate lucrările maeștrilor noștri, spune Valeriu Țarigradschi, directorul rezervației Pădurea Domnească

Alexei Vidrașcu a recreat și regândit operele în maniera marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Vreau să spun că maeștrii noștri au avut posibilitatea în cadrul acestor simpozioane, să își exprime fantezia în așa mod încât publicul să mediteze. Spre exemplu, unele sculpturi ne orientează spre veșnicia noastră, altele sunt mai haioase, la fel și muzica și un spic de grâu, a menționat Valeriu Țarigradschi, directorul rezervației Pădurea Domnească.

Sculpturile au fost realizate cu susținerea financiară a rezervației.

Anul acesta, dezvoltarea turismului a adus un venit considerabil. Dacă e să facem o comparație, dacă în anii precedenți, timp de un an de Pădurea Domnească avea era vizitată de aproape 4000 – 5000 de oameni timp de un an, anul acesta, în perioada de vară, sâmbăta – duminica veneau circa 800 – 1000 pe zi, povestește Valeriu Țarigradschi, directorul rezervației Pădurea Domnească.

Rezervația Pădurea Domnească se întinde pe o suprafață de aproape 40 de km și este unica din Republica Moldova unde locuiesc zimbri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"