NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În R. Moldova a fost deschis primul Centru Unificat a Serviciilor Publice. Care sunt beneficiile acestuia

Primul Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice din Republica Moldova și-a deschis marți ușile în comuna Lozova, raionul Strășeni. Astfel, oamenii din Lozova și din satele vecine vor putea accesa serviciile guvernamentale digitale, cu suportul unui specialist instruit, scrie agora.md

„Evenimentul la care participăm astăzi, inaugararea acestui prim centru unificat de prestare a serviciilor publice este de fapt o premieră pentru R. Moldova. De astăzi, oamenii din Lozova, dar și din satele vecine vor putea accesa servicii guvernamentale digitale cu suportul unui specialist instruit. Asta înseamnă că nu lăsăm pe nimeni în urma procesului de digitalizare. Chiar și oamenii fără calculator sau telefon, pot veni la primărie, să beneficieze de avantajele digitalizării serviciilor publice”, a declarat în cadrul evenimentului de lansare, prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Am decis să venim aici la Lozova fiind că am văzut deschiderea totală a autorităților locale pentru a crea un astfel de centru, pentru a adopta acest model. Am avut aceleași valori, viziuni asupra modului cum trebuie să fie prestate serviciile astăzi, în 2021. Vă îndemn să valorificați la maximum acest centru, vă îndem stimați locuitori ai satului să utilizați serviciile acestui centru și să dați zvon prin țară ca și alții să vină și să beneficieze de astfel de lucruri”, a declarat Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare.

Astfel, oamenii care vor păși pragul acestui centru vor fi informați despre lista actelor necesare pentru un anumit serviciu, vor putea depune o cerere online pentru a beneficia de un serviciu, se vor putea programa pentru un serviciu sau pentru ridicarea documentului.

Drept exemple pot servi următoarele scenarii: depunerea cererii pentru reexaminarea pensiei, depunerea cererii pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii, depunerea cererii pentru obținerea dublicatului actului de deces, naștere, căsătorie etc. Tot aici se va putea achita pentru serviciile publice obținute.

Până la sfârșitul anului 2023, Guvernul își propune să deschidă 17 astfel de centre în satele Moldovei și încă nouă peste hotare, în consulate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"