NordNews
Avem ce spune

VIDEO| În semn de răzbunare fostul primar de Drepcăuți, Briceni, a tăiat o livadă străină de pruni

Fostul primar controversat din satul Drepcăuți, raionul Briceni, își face mendrele din nou. De această dată, Ghenadie Ioxa a tăiat abuziv aproape trei sute de pruni dintr-o livadă, îngrijită de compania ucraineană „Drebozaci”. Potrivit păgubașilor, două persoane apropiate lui Ghenadie Ioxa, înarmate cu drujbe au venit pe furiș și în câteva ore au pus pomii la pământ.


VO | Paznicul plantației de pruni a fost martorul acestei fărădelegi. Anterior, el a fost avertizat de Ghenadie Ioxa că livada îi aparține, iar cine va călca pe pământul său va avea de suferit.

Câteva zile în urmă a fost domnul Ghenadie Ioxa cu cei de la Cadastru și au măsurat o parcelă de pământ plantată cu prune cu o suprafață de 75 de ari. Acesta a spus să nu mai avem treabă pe acolo. Când am venit ieri dimineața, în jur de ora 09:00, doi băieți cu “drujbele” (motofierăstrău) tăiau pomii de prune.

VO | Contabilul companiei păgubașe, Ion Guțu crede că gestul fostului primar Ghenadie Ioxa este inuman și că acesta vine să-și caute dreptate doar în sezonul recoltei, pentru a profita de munca oamenilor. Guțu a adăugat că Ioxa a defrișat aproape un hectar de pruni de pe pământul unui fost cotaș al companiei „Drebozaci”, care n-a reziliat nici până în prezent contractul de arendă a terenului.

Întreprinderea „Drebozaci” a îngrijit mai mulți ani de toată livada de nouă hectare. În timpul de față vedem că au fost tăiați peste 250 de copaci de prune. Pomii erau frumoși, îngrijiți. Întreprinderea „Drebozaci” ia curățat iarna. Aceștia au fost curățați de lăstari, stropiți de mai multe ori . Când noi primăvara am făcut lucrări, nu le-a trebuit la nimeni, iar când prunele erau de strâns s-au găsit stăpânii.

VO| Conducerea întreprinderii agricole „Drebozaci” crede că Ioxa a trecut de câteva ori limita bunului simți. Ucrainenii urmează să depună mai multe plângeri penale pentru deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

 Chiar dacă admitem că recolta de prune era în discuție (se contesta cine avea dreptul la ea), atunci această situație ar fi putut fi rezolvată într-un mod complet diferit. Există o școală în Drepcăuți, în sat există și un centru pentru oamenii social-vulnerabili, urma Ziua Independenței, astăzi este o mare sărbătoare religioasă … ei ar fi putut să împartă aceste prune copiilor, oamenilor, a spus Vasile Șincariuc.

VO | Oamenii din sat spun că Ghenadie Ioxa trebuie să răspundă în fața legii pentru că terorizează întreaga localitatea de mai mulți ani.

Legea este foarte “moale” la noi. Acești oameni sunt infractori de mai mulți ani, iar noi sătenii din Drepcăuți îndurăm de mai mult timp. Suntem bătrâni, nu avem nici o mie de lei pensia, dar ei fac așa dezastru. Așa prune frumoase și ei le-au distrus. Este de necrezut, a declarat Victor Primimciuc.

Este un dezastru. Când am intrat în livadă am început a plânge. Avem 70 de ani, dar așa ceva n-am văzut încă. S-au făcut și până acum multe, dar nimeni nu a luat măsuri, și poliția, și mulți alții sunt cu Ioxa. Dă Doamne să fie tras la răspundere, dar câte a făcut el și nici până astăzi nu a fost tras la răspundere pentru nimic, a adăugat Galina Primimciuc.

VO | Actualul primar din localitate, Angela Rurac, califică gestul fostului edil drept o răzbunare.

Am rămas fără cuvinte. Așa ceva nu se mai poate. Acesta este un act de vandalism, o situație despre care mă doare sufletul să vorbesc. Nu pot să înțeleg ce inimă și ce suflet are domnul Ioxa pentru că el se face vinovat de cele întâmplate. Sunt sigură de asta. Noi luptăm de patru ani cu așa-numitul Ioxa care a venit aici pentru interese personale. El nu numai în livadă (agricutulură)a făcut probleme. În primărie a fost același lucru, a precizat Angela Rurac.

VO| Contactat telefonic, Ghenadie Ioxa a refuzat să vorbească cu jurnaliștii noștri, invocând că portatul de știri NordNews este aservit unui om de afaceri.

– NordNews din Bălți? – Din nordul Moldovei. Domnule Ioxa care.. – De la Bălați?! Eu cu Bălțiul nu vorbesc, voi sunteți cumpărăți de Melnic. Ați umblat prin sat și m-ați degradat. La revedere.

VO| Amintim că Ghenadie Ioxa a intrat în gura presei după ce prin diferite metode, a încercat să preia controlul asupra terenurilor arendate de la sătenii din Drepcăuți și a agresat verbal în nenumărate rânduri jurnaliștii portalului de știri nordnews.md.

Detalii aici:

https://nordnews.md/video-primarul-de-drepcauti-ghenadie-ioxa-eu-am-venit-pentru-stampila-si-pamanturi/?fbclid=IwAR0zjp07aMt60Igxlk49rl-BwmS7lLgvNGqW6hs2ycRt8Jyj_sGE65sPja4

https://nordnews.md/video-de-la-amenintari-la-impuscaturi-cum-primarul-de-drepcauti-a-in cercat-sa-fure-900-de-hectare-de-teren-de-la-o-companie-ucraineana/?fbclid=IwAR2hnwB2W5eQtX0ltYLpNStnhwYxiiZ8pjm8828myeD6v7PpPQUGTRuUCO4

https://nordnews.md/samovolnicie-la-drepcauti-primarul-degrevat-al-satului-a-deposedat-mai-multi-oameni-de-recolta/?fbclid=IwAR0zwKXcN5FFPyGa7MSB8CLdboBArIymPOnSzS1UmKSnRjFl5inqbymGTS4

https://nordnews.md/video-razboiul-pamanturilor-din-satul-drepcauti-briceni-continua/?fbclid=IwAR3gHoHvSl5P0-KlmI2DHZ4nbTKAHpkd9V4LYxgSuvFCTyqMFnwntj1OH04

https://nordnews.md/primarul-de-drepcauti-ghenadie-ioxa-a-reusit-sa-bage-spaima-si-in-consatenii-din-criva/?fbclid=IwAR3Fp_WXPRqWFpyeQS1uDSQ8N7EYMZV-rxBUaMmIWa3-C5Vog4s6sXN9Vkc

5 Comentarii
  1. […] De această dată, Ghenadie Ioxa a tăiat abuziv aproape trei sute de pruni dintr-o livadă, îngrijită de compania ucraineană „Drebozaci”, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

  2. […] На этот раз Геннадий Йокса срубил безжалостно почти триста слив в саду, за которым ухаживает украинская компания «Дребозач», передает noi.md со ссылкой на nordnews.md.  […]

  3. […] Скандальный бывший примар села Дрепкауцы Бричанского района снова отличился. На этот раз Геннадий Йокса срубил безжалостно почти триста слив в саду, за которым ухаживает украинская компания «Дребозач», передает Nordnews.md. […]

  4. […] că NordNews a scris recent despre fostul primar de Drapcăuți, Ghenadie Ioxa care în semn de răzbunare a tăiat o livadă […]

  5. […] Amintim că acum șase luni, în semn de răzbunare fostul primar de Drepcăuți, Briceni, a tăiat … […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata