NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În sfârșit! Igor Dodon se laudă că s-a vaccinat la Moscova

Deși a afirmat în repetate rânduri că va fi primul moldovean care va testa vaccinul Sputnik V, fostul liderul al socialiștilor, Igor Dodon, și-a administrat astăzi, abia prima doză. Ex-deputatul a preferat să se imunizeze la Moscova.

Deși încă am anticorpi împotriva COVID-19, am decis totuși să mă vaccinez. Bineînțeles, cu „Sputnik V”, deoarece consider că acest vaccin este cel mai sigur și mai eficient, dovadă fiind utilizarea acestuia în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. Savanții estimează eficacitatea „Sputnik V” cu peste 95%.
Sunt convins că vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă, dar îndemn pe toți cei cărora le permite sănătatea și propriile convingeri, să se vaccineze. Este cea mai sigură metodă de a stopa pandemia.
Îndemn autoritățile Moldovei să negocieze în regim de urgență cu Federația Rusă în privința livrării vaccinului rusesc în Moldova. Sunt sigur că, având în vedere cererea sporită și încrederea concetățenilor noștri față de „Sputnik V”, livrarea unui milion de doze ale acestui ser va permite dublarea numărului de persoane vaccinate în țara noastră, în cel mai scurt timp și să depășim criza actuală din sistemul de sănătate.
Țin să amintesc că primele 182 mii de doze de vaccin „Sputnik V” au fost livrate în Moldova în prima jumătate a anului curent, în calitate de asistență umanitară, conform înțelegerilor noastre cu conducerea Rusiei și s-au epuizat în doar câteva zile, a declarat fostul deputat.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata