NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În timp ce o persoană se zbate între viață și moarte, alții fac glume la 112

În timp ce o persoană se zbate între viață și moarte, alții fac glume la 112. Oamenii formează numărul unic de urgență pentru a afla data sau ora, diferite numere de telefoane, sau pentru a chema un taxi. Acesta este comportamentul societății noastre față de cei care, zi de zi, salvează vieți.

 

„Cel mai scump în viață ne este dată însăși viața. De aceea fiecare minut, uneori timpul merge în defavoarea noastră, în secunde, nu în minute.”

Peste 50% din apelurile către operatorii 112 sunt false. Astfel, din cele 2 226 813 de apeluri efectuate în perioada ianuarie-noiembrie curent, 1 143 660 au fost fără caracter de urgență, arată datele statistice.

„Salvatorii și pompierii reacționează la toate apelurile care revin la noi prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, însă trebuie de conștientizat faptul că cu cât mai mult suntem implicați la intervenții de rutină sau false, cu atât mai puțin rămâne timp, sau reorganizarea forțelor și mijloacelor ne ia timp pentru a interveni la situațiile reale.”

Două minute, acesta este timpul în care o echipă de salvatori recepționează apelul, se echipează și pornesc la locul incidentului.

„Serviciul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este organizat în ture de 24 de ore, pentru  a fi gata în orice clipă să accționeze ți să intervină activ și operativ la solicitărilor apelanților”, a declarat Tudor Dumitru.

Amintim că, din 2018 solicitarea ambulanței, poliției și pompierilor este posibilă doar la numărul unic de urgență 112.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"