NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Înarmați cu măști de protecție și dezinfectant, 15 mii de elevi din Bălți au mers astăzi la școală

Pentru 15 mii de elevi din Bălți, astăzi a sunat primul clopoțel. Deja al doilea an consecutiv, pe lângă ghiozdane și flori, elevii au luat cu ei măști de protecție și dezinfectant.

La Liceul Teoretic,,B.P.Hasdeu” din Bălți, careul de început de an școlar a fost mult mai modest ca de obicei. Din cauza pandemiei de COVID, au lipsit tradiționalele cântece și poezii.
Cei mai emoționați au fost elevii claselor a V-a si a XII-a. Aceștia doresc ca orele să se desfășoare în incinta școlii, nu online.

„Întrucât sunt clasa a XII-a și este ultimul an, totuși, persistă niște note de tristețe, pentru că este ultimul an, ultimul an în care mă văd cu colegii, cu profesorii, dar totodată, sunt fericită că am venit astăzi la școală, și suntem prezenți fizic, și mai avem posibilitatea să ne mai vedem unul pe altul”.

„Sunt bucuroasă”.

„Am așteptat foarte mult, deoarece știam că va fi ceva interesant, și acum avem o formă nouă, copii noi și e foarte interesant acum”.

Emoții au avut și părinții care au venit să-și petreacă odraslele în lumea cunoștințelor.

„Am dat copilul în clasa a V-a. Emoțiile sunt mari, sunt bucuroasă că am dat copilul la școală”.

„Emoțiile sunt una, dar vedem realitatea, căci procesul educațional care-l avem în țara noastră, este un drept constituțional, și cred că este bine că astăzi noi putem fi la sărbătoarea aceasta, împreuna cu copii noștri”.

„Foarte mari, deja e noul an de studii, noi am venit din raionul Ungheni, și foarte mari emoții avem”.

Profesorii spun că sunt pregătiți să țină piept unui nou an școlar pandemic.

„Suntem deschiși și pregătiți pentru noul an școlar, cu toate restricțiile pe care le avem în față, cu toate impedimentele, credem că procesul educațional va decurge ușor, atât pentru noi cât și pentru micuții care vin în clasa a V-a, dar și pentru elevii din a X-a”, spune profesoaraTatiana Bibica.

În acest an, 200 de elevi noi au pășit pragul Liceului Teoretic ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

„La acest început de an școlar, trăim o bucurie enormă, or familia Liceului Hasdeu s-a completat anul acesta cu 152 elevi clasa a V-a, și 50 de elevi clasa a X-a, în total la începutul anului acesta avem 890 de copii, trăim o bucurie enormă de a avea o familie mare și plină de speranțe”, a declarat directorul Liceului Teoretic ,,B.P.Hasdeu”, Dumitru Babin.

Astăzi, aproape 1600 de elevi din Bălți au mers în clasa I. Totodată, peste 600 de elevi din clasele a XII-a se pregătesc în acest an de examenul de Bacalaureat.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata