VIDEO | Încă o localitate din nordul R. Moldova, a ieșit din carantină. Forțele de ordine s-au retras din Glodeni, iar piața locală și-a reluat activitatea

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Încă o localitate din nordul R. Moldova, a ieșit din carantină. Forțele de ordine s-au retras din Glodeni, iar piața locală și-a reluat activitatea. Mai bine de o lună, oamenii au fost izolați, iar intrările și ieșirile în oraș au fost păzite de militari.

Se poate de dus la lucru, să circuli. Să faci ceea ce ai nevoie. Oamenii au respectat condițiile impuse și au stat izolați acasă.

Cum a fost, așa a rămas.  Virusul persistă, sunt infectați, sunt decedați. Cred că trebuie să fim prudenți în continuare.

A fost dificil. E bine când nu suntem bolnavi și putem munci. Am obosit să stau acasă, au spus oamenii.

După o lună de carantină, Valeria a mers cu mama sa la o consultație medicală. Pentru că pericolul de infectare încă nu a trecut, acestea s-au echipat cu măști de protecție.

Fără măști nu ieșim. Ea doar tot respiră, poate stărnuta sau altcineva de alături. Îmi este frică. Boala există, trebuie doar să respectăm regulile și va dispărea.

Tot azi, piața din oraș s-a redeschis, iar comercianții au revenit la locurile de muncă.

Vom încerca să revenim pe picioare, să fie ca înainte.

Dis-de-dimineață, microbuzele interurbane au început să circule.

Nu prea este lume, ea este speriată. Nu iese. Ne pornim, cât o să stăm acasă, deja de două luni de zile stăm acasă.

În Spitalul Raional Glodeni, au fost infectați cu noul coronavirus 36 de angajați medicali, printre care 8 doctori.

Am avut 147 de pacienți, 117 dintre ei au fost confirmați cu COVID-19 și au trecut tratamentul. Unii s-au tratat în instituțiile medicale din Chișinău, alții, aici. Acum, au rămas la tratament șapte pacienți. Spitalul încă nu activează în regim obișnuit, a declarat medicul șef al Spitalului Raional Glodeni, Vasile Lazari.

Printre cei care tratează bolnavii de COVID-19 este și Ana Companici. Asistenta medicală spune că nu a fost inclusă în lista angajaților medicali care vor beneficia de adaos la slariu în perioada pandemiei.

Eu nu am fost inclusă în lista angajaților medicali care s-au luptat cu COVID-19, care a venit de la minister. Adică, să fie remunerați 100 % adios la salariu, cei care au fost cu pacienții în focar. Eu fiind asistentă principală, eu am organizat lucrul și am fost implicată, poate mai mult decât cei care au fost în focar.

Astăzi au fost evacuate toate barajele din beton, iar soldații și carabinierii s-au retras.

Dintre forțele de ordine au fost implicate zilnic, între 51-53 de oameni și 14-15 unități de tehnică. Din câte cunosc, au fost puse 24 de amenzi în sumă totală de 350 de mii de lei, a spus șeful Secției Situații Excepționale, Gloden.

Din data de 1 mai, în orașul Glodeni nu a fost depistat niciun caz nou de coronavirus.

Două … infectare. Toți împreună, cumulându-ne forțele am reușit în termeni restrânși să depășim situația de carantină pentru localitatea noastră, a declarat Stela Onuță, primarul orașului Glodeni.

Până în prezent, în raionul Glodeni sunt înregistrate 188 de cazuri de infectare cu COVID-19, 109 persoane s-au tratat iar 17 au pierdut lupta cu boala.

 

 

 

 

 

 

leave a reply