NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Incendiu în piața Baiducov din Bălți

Un incendiu de vegetație a devastat duminică, 28 octombrie casa paznicilor în piața Baiducov din orașul Bălți. Conform datelor preliminare oferite de Inspectoratului pentru Situații de Urgență  (ISU) Bălti, victime nu sunt. Accidentul dat a survenit din cauza incendierii stufărișului, informează Andrei Adam, purtătoarul de cuvânt al ISU.
 
Potrivit martorilor, focul a apărut din partea stufului și s-a îndreptat spre unul dintre containerele în care erau ținuți câinii de pază. La fața locului au sosit trei mașini de pompieri, dar, după cum spun aceiași martori, „prima a sosit fără apă în cisternă”.
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Bălți, Andrei Adam, a declarat că apelul a fost primit la ora 13:00.
„A ars jumătate de hectar de stuf și casa paznicilor. Nu au fost victime, iar prejudicial cauzat de incendiu încă se calculează”, spune Andrei Adam.
 
În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 39 focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor preliminare, focarele de ardere au distrus circa 120 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenurile din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și din municipiul Chișinău.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"