NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Începe anul cu o donaţie şi ajut-o pe Iulia să trăiască! Copila are nevoie de o intervenţie chirurgicală peste hotare

La doar 11 ani, Iulia Malcauțan din orașul Bălți se confruntă cu probleme de sănătate greu de suportat. Într-o dimineață cumplită, viața ei s-a schimbat la 180 de grade. A ajuns la spital cu dureri cumplite, fără ca să-și dea seama ce i se întâmplă. Acum, pentru a reveni la o viață normală, Iulia are nevoie de operație și tratament care costă peste 25 mii de euro, o sumă prea mare pentru familia copilei.

„Într-o bună dimineață s-a trezit fetița și vomita. Se simțea foarte rău și noi nu înțelegeam de ce, după care a leșinat. Am chemat salvarea, ei au văzut situația și ne-au luat urgent. Când am ajuns la spital a început să vomite sânge”, spune tatăl fetiței.

Iulia avea o copilărie fericită. Mergea la școală, frecventa cursuri de desen, se juca cu prietenii și adora plimbările cu familia, doar că boala i-a schimbat modul de viață. Medicii din Chișinău nu operează astfel de cazuri, așa că au apelat la specialiștii din Rusia.

„Doctorii de la Bălți mi-au zis să mergem la Chișinău. Medicii i-au oprit sângerarea în prima zi, în a doua zi iar s-a pornit, fata a devenit palidă și pierduse jumătate din sânge. După ce am trecut toate aparatele, toate analizele, medicii au constatat că avem nu doar o problemă, ci șapte, iar principala problemă este că sângele nu circulă spre ficat”, adaugă Alexandru Malcauțan.

De două luni de zile Iulia nu mai frecventează școala, nici orele de desen. Medicii i-au interzis orice efort fizic și i-au indicat un regim alimentar pe care îl respectă cu strictețe.

„Mi-e dor de colegi, iar colegii îmi dau mesaje în fiecare zi că le este dor de mine. La școală este mult mai interesant, măcar cu ceva o să mă ocup”, afirmă Iulia.

Medicii au constat că la 11 ani, Iulia se confruntă cu ulcer, anemie, hipertensiune portală, dar și alte boli, care îi agravează și mai mult sănătatea. Pe 6 februarie, familia Malcauțan este așteptată la Moscova, însă suma necesară este prea mare.

„Am sunat la Moscova și am dat peste medicul de care avem nevoie. Ei ne-au dat data care să venim la Moscova. Operația este scumpă, pentru noi este o sumă mare pe care nu o putem duce”, menționează tatăl fetei.

Iulia își dorește să se facă bine, să meargă din nou la școală și să călătorească cât mai mult împreună cu familia.

„Mai multe vise am cu familia mea, să mergem prin diferite excursii, dar vise fantastice nu am”, mai spune Iulia.

Iar părinții Iuliei își doresc ca viața lor să revină la normalitate.

„Îmi doresc foarte mult să mergem la Moscova și să ne întoarcem mai repede acasă, să trăim ca înainte, să ne veselim, să mergem la plimbări, la jocuri. Noi tot timpul am fost așa, nu ne-am lăsat copiii singuri acasă, tot timpul am fost împreună, unde am fost noi, acolo și ei”, spune Alexandru.

Familia Malcauțan face un apel către toți oamenii cu inimă mare. Împreună, o putem ajuta pe Iulia să-și realizeze visele, donând bani pe contul afișat pe ecran sau sunați la numărul de telefon 079036196.

MOLDINDCONBANK    5574 8403 0196 9907

MOLDOVA AGROINDBANK 5246 3900 7310 3762

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"