NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Inculpații s-au prezentat, dar un avocat NU. Ședința de judecată în cazul omorului din Pelinia, amânată

Ședința de judecată în cazul lui Alexandru Babaleu, bărbatul omorât cu cruzime în luna iulie, în satul Pelinia din raionul Drochia, a fost amânată. Victor Mihai, Vadim, Anatolie și Andrei nu și-au aflat sentința din cauza că avocatul unuia dintre inculpați nu s-a prezentat în fața magistraților. Rudele victimei se tem că făptașii ar putea scăpa de închisoare, mai ales că unul dintre ei a fost deja eliberat în arest la domiciliu, iar altul a fost scos de sub urmărire penală.


„Iarăși, Domnul Prodan Sergiu nu poate, pe 26 nu poate, anul se finalizează, agenda instanței de judecată este supraplină”, spune judecătoarea Rodica Chistruga.

Alexandru Babaleu în vârstă de 36 de ani a fost bătut până la moarte de patru indivizi în stare de ebrietate, în urma unui conflict. Avocatul familiei spune că acest caz este tergiversat.

„Tergiversarea acestei cauze se poate finaliza cu eliberarea inculpaților din arest, ceea ce nu este de dorit, pentru că aflarea lor în libertate ar putea pune în pericol succesorul părții vătămate și familia acestora, ar putea influența martorii care urmează a fi audiați pe caz”, susține Violina Munteanu, avocata victimei.

Sora lui Alexandru nu crede în mărturiile inculpaților.

„A fost ucis de cinci indivizi, cu o cruzime deosebită, fiindcă asta a demonstrat expertiza medicală. Ceea ce spun ei, că au tras câte o palmă, nu e adevărat, fiindcă expertiza spune că cel puțin 14 lovituri au fost grave”, afirmă Cornelia Bolohan, sora victimei.

Frica cea mare este că ucigașii fratelui ei vor ieși în libertate, așa cum s-a întâmplat deja cu unul dintre inculpați.

„Însă, numai trei stau în arest preventiv. Unul este în arest la domiciliu. Nu înțeleg de ce e așa favorizat. Al cincilea a fost scos de sub urmărirea penală. Ceea ce tot nu cred că e corect, fiindcă el a participat nemijlocit la crimă”, spune Cornelia.

Rudele victimei sunt revoltate de atitudinea avocatului care nu s-a prezentat la ședință.

„Vreau transparență în cazul acesta și de către judecători, și de către procurori, pentru ca să fie pedepsiți. Pentru nerespect a unui avocat, care știa foarte bine că este ședința, s-a amânat pe altă dată. Eu vin de la Chișinău, mi-am făcut timp ca să particip, însă avocatul așa s-a comportat”, susține sora lui Alexandru.

De această dată, la ședința, care urma să aibă loc, s-au prezentat și rudele inculpaților. Vera Pripa, bunica unuia dintre ei, a venit să-și susțină nepotul, care, spune ea, s-a legat cu băieți răi. Femeia și-a cerut iertate de la rudele victimei.

„Eu am avut toată grija de dânsul. Că mama lui a picat puțin în depresie, a avut incendiu, a avut de toate și ea nici nu a avut unde să stea. Toți îl jelesc, tot satul plânge, că a picat într-o așa cărare greșită și cu oameni nepotriviți. Nu a avut treabă cu nimeni, nimic, lucra și cu copiii, că era coreograf la Casa de Cultură”, susține Vera Pripa, bunica unuia dintre inculpați.

Femeia își amintește că nepotul ei nu i-a povestit nimic în seara în care s-a produs tragedia.

„Să fi făcut el toate astea, păi, era să fie speriat. Dar a venit la ora cinci dimineața, a venit un băiat și l-a luat la săpat la canalizație. A venit seara acasă, a mâncat. Nu ne-a spus nimic, până nu au făcut audierea asta. Eu știu cum se cheamă? Și deja după ce a fost la audiere, a venit și mi-a spus, că, zice: „Iată, mamune, ce am facut”. „Măi, Victoraș, măi!”. ”, povestește femeia.

„Un băiat foarte cuminte. Pur și simplu, prietenii nepotriviți l-au adus la asta. Tot omul greșește. Am venit să-l susținem și sperăm la bine”, adaugă verișoara acestuia.

Avocații inculpaților, prezenți la ședință, nu s-au arătat deranjați de amânarea acesteia.

„A fost în imposibilitate unul dintre colegi. A fost fixată pentru altă dată”, spune Dumitru Malesenco, avocatul unui inculpat.

„Vreo trei s-au stabilit pentru finisarea ședinței preliminare și începerea judecării în fond”, susține Boris Lichi, avocatul unui alt inculpat.

Ședința preliminară de judecată în cazul omorului lui Alexandru Babaleu va avea loc pe data de 26 noiembrie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"