NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Instituțiile de învățământ din Bălți au primit în dar 200 de cărți

Instituțiile de învățământ din Bălți au primit în dar 200 de cărți. Donația a fost făcută de Episcopia de Bălți și Fălești cu prilejul sărbătorilor de iarnă.


„Această carte va ajunge pe mâinele copiilor, dar și prin bibliotecile școlilor din municipiul Bălți. Aceste semințe pe care le sădim prin textul acestei cărți în inimile copiilor, sperăm că la timpul său vor aduce roade”, a declarat Petru Ciunciuc, purtătorul de cuvânt al Episcopiei.

Reprezentanții primăriei au mulțimit fețelor bisericești pentru suportul acordat.

„Eu sunt sigur că aceste cărți sunt necesare și vor fi de folos elevilor și copiilor, atât în cadrul orelor de religie care se predau în uneel școli din municipiul Bălți, cât și în cadrul orelor de dezvoltare personală. Cărțile vor fi repartizate în dependență de numărul de copii din școli, se va face o proporție și vor fi repartizate centralizat de la depozitul Direcției Învăţământ, Tineret şi Sport”, a menționat Alexandru Roșca, Şeful Secţiei învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din Bălți.

Potrivit preoților, cartea „Pașii tăi spre Taina Împărăției” vine să umple o nișă în educația moral-religioasă a copiilor.

„Este o carte frumoasă, ușoară pe înțelesul tuturor. O carte de zidire morală și spirituală. Vrem ca copii noștri pe lângă internet (telefon, calculatoare, notebook) să aibă în față cartea. Cartea este Sfântă”, a conchis Anatolie Spătaru, parohul Bisericii Sf. Pantelimon

Cartea „Pașii tăi spre Taina Împărăției” este o narațiune vie și captivantă, chemată să-i lămurească pe cei mici asupra marilor adevăruri și taine ale credinței creștin-ortodoxe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata