NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Întorsătură de situație. Bărbatul din Bălți nu voia să se sinucidă: „M-am așezat să fumez și gata”

Întorsătură de situație în cazul bărbatului de 41 de ani care ar fi vrut să sară în gol de pe o clădire din Bălți. După ce și-a revenit puțin, acesta a declarat jurnaliștilor că nu intenționa să se sinucidă, ci doar a vrut să fumeze la înălțime și să povestească oamenilor despre cum a fost tras pe sfoară de angajator. Bărbatul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie din oraș, dar nu a fost internat.


„De ce trebuie să fiu internat, dacă sunt sănătos? Acolo era o trecere, am intrat liniștit, am urcat sus și m-am așezat să fumez și gata. Nu sunt deprimat. Dacă aș fi, aș fi sărit. Am fost aici, la psihiatrie, și mi-au spus: „Ești un om sănătos”. Eu, doar, m-am așezat special așa ca să nu cad. Nu am căzut, corect? Nici n-am vrut să sar”, susține bărbatul.

De cealaltă parte, concubina bărbatului insistă ca acesta să fie spitalizat.

„Noi ne gândeam să îl internăm puțin să îl investigheze, dar el a refuzat, întrucât spune că se simte bine, doctorul tot a refuzat să-l interneze pentru câteva zile”, spune femeia.

Bărbatul spune că ar fi fost tras pe sfoară de angajator, iar acum nu va putea să-și achite creditele.

„Îi minte pe oameni în legătura cu bani. Pur și simplu, îmi pare rău pentru mine. Mulți oameni se plâng că îi păcălesc la salariu. Dar nimeni nu vrea să o afișeze. Eu îmi fac griji pentru salariu, pentru că eu am credite. Ca să fie mediatizarea, ca omul să se gândească la asta, ca el să înțeleagă că nu trebuie să mintă oamenii”, declară Serghei.

Bărbatul recunoaște că înainte de a urca pe acoperiș a băut mai multă tărie.

Bărtat: „Jumate de litru de vodka am băut azi.”

Reporterăt: „Și ați decis să urcați la etajul cinci?”

Bărtat: „Să fumez. E extaz. E extrim. Altfel n-ai cum să pui accent pe o faptă.”

Medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie spune că bărbatul este sănătos, iar pentru că refuză spitalizarea, nu poate fi internat.

„Dacă el nu are tulburări psihice acute și refuză internarea, noi nu avem dreptul juridic să-i facem internarea dacă nu constatăm tulburări psihotice. Eu îl accept, el trebuie să accepte. Eu am vrut să-l internez și poliția a vrut să-l internăm, este și concubina, am discutat și cu mama. Mama s-a mirat foarte mult că l-am adus aici”, spune Victor Golban, medic de gardă la Spital de Psihiatrie Bălți.

Amintim că, astăzi, după aproape 30 de minute de negocieri, bărbatul a fost coborât cu forța de pe acoperișul unui bloc abandonat din centrul orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"