NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Într-un sat depopulat din raionul Rîșcani, autoritățile construiesc sens giratoriu

În schimb să repare drumurile în localitate, primarul satului Malinovscoe, raionul Rîșcani a decis să construiască în mijlocul satului un sens giratoriu. „Minunea arhitecturală” a stârnit nemulțumiri printre săteni, dar și printre unii consilieri locali. Astfel, centrul satului a rămas blocat, iar accesul tehnicii agricole pe câmpuri este împiedicat.


Lucrările de construcție a sensului giratoriu în Malinovscoe, sat cu 700 de locuitori, plus o stație de așteptare a transportului public, au demarat acum două săptămâni. Consiliul raional Râșcani a alocat 120 de mii de lei pentru amenajarea acestora. Sătenii cred că prioritar pentru localitatea lor sunt drumurile, apoi inovațiile rutiere.

Mai bine ar repara drumul, decât ar construi sensul giratoriu. El nu își are locul aici.
Mai bine ar repara drumul. Vedeți în ce stare este drumul. Mulți ani nu a fost reparat. Fostul primar nu a făcut nimic. 12 ani a stat la cârmă și nimic nu a făcut.
Dacă ar face și drumul atunci în general ar fi ideal, au spus sătenii.

Consilierii locali consideră că intersecția cu sens giratoriu va împiedica circulația rutieră. Ei acuză administrația locală și cea raională de risipa banilor publici.

Nu am fost vizată de Consiliul Sătesc. Mărimea giratoriului și distanța nu ne permite ca noi să putem ajunge în cealaltă parte a satului să prelucrăm câmpurile. Tehnica e mare după cum vedeți, 6 m și 20 cm și 8 m. Ca să ajungem la câmp trebuie să încălcăm regulile de circulație. Și noi nu cunoaștem dacă noi vom încăpea după mărime, a declarat Veaceslav Sîrbu.
 
Ne încurcă deorece tehnica agricolă are dimensiuni mari. Și se închide accesul și ne creează anumite probleme.Noi am întrebat, dar ei ne-au spus că banii au fost alocați din bugetul raionului și o să ne repare și drumul, sensul giratoriu și o stație de așteptare, a adăugat Oleg Beliscoi.

Între timp, lucrările de construcție a sensului giratoriu, dar și a stației de așteptare, sunt în toi.

Acum instalăm pavaj. Peste câteva zile utilajele speciale vor turna asfalt. Din această cauză noi acum am montat bordura. Reparăm capital stația de așteptare care nu a fost reparată mai bine de 40 de ani și era într-o stare avariată, a spus un muncitor.

Primarul satului, dar și alți locuitori, susțin că noua construcție va aduce o schimbare în sat.

Stația era într-o stare deplorabilă, cădeau cotileții. M-am adresat președintelui raionului, domnului Vasile și el ne-a ajutat.Sensul giratoriu este pentru a disciplina șoferii. Va fi un drum nou, iar circulația cu viteză excesivă este adesea foarte periculoasă, a declarat primarul comunei Malinovscoe, Valerii Mitrofan.
 
Bucură ochii. Iar per cei care sunt împotrivă nu pot să-i înțeleg. Ei nu sunt patrioții satului, au adăugat sătenii.

Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a declarat jurnașiștilor Nordnews că, și drumul de acces în sat va fi reparat. Consiliul Raional va aloca în acest sens aproape 2 milioane de lei.
În 2004, satul Malinovscoe avea peste 1200 de locuitori. Acum, localitatea numără aproape 700 de oameni.

2 Comentarii
  1. misa spune

    Porcarie peste Porcarie,
    Cum e la presedintie,
    Asa si la primarie,
    O, adevarata saracie !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"