NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Investigație RISE: Au donat bani pentru PDM, dar nu din buzunarul propriu

Dintre toate formațiunile politice din Republica Moldova, Partidul Democrat are cei mai mulți donatori – peste o mie de persoane în toată țara. Sunt preponderent angajați la instituții și întreprinderi de stat și au virat în bugetul democraților un total de circa 5,6 milioane de lei. Asta, doar în prima jumătate a acestui an, scrie rise.md

RISE Moldova a discutat cu zeci de donatori ai democraților și i-a întrebat despre condițiile în care au ajuns să contribuie la visteria partidului de guvernământ și de unde sunt banii donați.

5 Comentarii
 1. Fedea spune

  Da cum ramine cu cei din PAScuDA care nu lucreaza nicaieri, dar au mercedesuri si case scumpe.

 2. Eduard spune

  Rise si restul presei de buzunar ce promoveaza nu sunt cointeresati de cazul Alionei Mandatii, fruntașa PPDA și principala finanțatoare a acestui partid. Ce a fost acuzată de implicare într-o schemă de „spălare” a subvențiilor în agricultură. Prin urmare, ar fi mai potrivit ca #PAScuDA să ne povestească mai întâi cum s-au hrănit din afaceri agricole inexistente și din subvențiile de Stat acordate pentru lucrări agricole neefectuate. Or, trimiterea la un monopol al merelor, dar fără să menționezi că te-ai hrănit ilegal din din astfel de afaceri… este o obrăznicie politică fără margini și o lipsă de respect față de alegători.

 3. Victor spune

  Actualii angajați spun că directorul Î.M. Regia ”Autosalubritate”, cet. Eugeniu Axentiev la recomandarea secretarului general al PD Constantin Botnari, prin ordinele Silviei Radu din 2018, ignorînd CMC și procedura de concurs persoana a fost numită în funcție de director interimar , ca mai tîrziu, prin ordinul lui Ruslan Codreanu din 2019, să fi desemnat repetat ilegal ca Director pînă în anul 2020.

 4. Victor spune

  La indicația lui Axentiev, în zile de odihnă – 23.02.19; și 06.04.19, angajații întreprinderii au fost antrenați în măsuri de promovare a imaginei PD (marș de solidaritate, împărțirea trandafirilor, împărțirea ziarelor prin oraș). La indicația lui E. Axentiev, zilele menționate au fost achitate ca zile oficial lucrate, plătite dublu și introduse oficial în salariile lunare. Pe 07 iunie a.c., E. Axentiev, ca și toți conducătorii Întreprinderilor municipale a impus angajații să participe la marșul de protest pornit la cinematograful Gaudeamus – Parlamentul RM. Pe 09 iunie, a concentrat subalternii la miting de protest împotriva guvernării actuale pe Piața Marii Adunări Naționale.

 5. Victor spune

  La indicația directorilui IM Regis Autosalubritate Eugen Axentiev, în zile de odihnă – 23.02.19; și 06.04.19, angajații întreprinderii au fost antrenați în măsuri de promovare a imaginei PD (marș de solidaritate, împărțirea trandafirilor, împărțirea ziarelor prin oraș). La indicația lui E. Axentiev, zilele menționate au fost achitate ca zile oficial lucrate, plătite dublu și introduse oficial în salariile lunare. Pe 07 iunie a.c., E. Axentiev, ca și toți conducătorii Întreprinderilor municipale a impus angajații să participe la marșul de protest pornit la cinematograful Gaudeamus – Parlamentul RM. Pe 09 iunie, a concentrat subalternii la miting de protest împotriva guvernării actuale pe Piața Marii Adunări Naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"