NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Investiții de sute de milioane de euro în nordul țării. Două drumuri naționale vor fi reparate în acest an

În 2023, Guvernul R. Moldova va implementa proiecte de infrastructură de peste 600 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, în cadrul unui interviu pentru NordNews. În acest an vor începe lucrările de construcție a drumurilor Bălți-Criva, în valoare de 150 milioane euro și Soroca-Arionești, în valoare de 50 milioane euro.


,,– Dacă e să vorbim despre calitatea drumurilor din nordul țării, când vor fi acestea calitative? Bine, a fost reparat drumuri Bălți – Chișinău, dar cum rămâne cu Bălți-Briceni sau Costești-Soroca?

–Să le luăm pe rând. La finele anului 2023, va fi finalizat proiectul de la Bălți, acea infrastructură la ieșirea din Bălți, spre nordul țării. Va începe construcția Bălți-Criva. Sper să avem compania selectată și să începem lucrările de mobilizare. De asemenea – Soroca-Arionești. Deci, acestea sunt două proiecte mari. Vorbesc despre Soroca-Arionești, care este de 50 de milioane și Bălți-Criva, care este de aproximativ de 150 milioane de dolari. Suplimentar, din fondul rutier sunt mai multe porțiuni de drum care vor fi reparate sau vor fi întreținute mai bine decât în anii precedenți. Or, eu cred că noi am demonstrat foarte bine anul trecut că nu putem să schimbăm cumva lucrurile în domeniul construcțiilor, al drumurilor, într-un timp foarte scurt. Am văzut că s-a reușit. Dacă venim acum din Bălți la Chișinău, eu cred că toată lumea a văzut că este posibil și noi vom continua să facem acest lucru.

În 2022, Guvernul a dat în exploatare peste 300 km de drumuri naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"