NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ion Chicu nu-și va da demisia cât va trăi alianța PSRM-PD

„Să trântesc ușa și să plec nu este despre mine”. Așa a comentat prim-ministrul Ion Chicu declarația deputatului PDM Dumitru Diacov, care a spus în cadrul unei emisiuni televizate că șeful executivului intenționa să-și prezinte demisia, înaintea moțiunii de cenzură.

Republica Moldova are nevoie de stabilitate, iar actualul guvern are mai multe proiecte în acest sens, a declarat Chicu în cadrul vizitei sale de lucru în nordul țării.

Eu spuneam atunci că în cazul când nu va mai fi această coaliție din două partide pe care eu le consider foarte responsabile pentru soarta țării, doar în așa eventualitate nu exclud că va trebui să plec. Atunci când țara se află în situație de criză, pandemie, cel mai “responsabil pas” ar fi să lași mâinele jos, nu mai vorbesc de trântit ușa și să te duci. Asta nu-i despre mine. Atunci când va fi asigurată stabilitatea pot să plec, pot să rămân, dar este important ca toți să fim responsabili.

Amintim că, moțiunea de cenzură înaintată de Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a picat. Doar 46 dintre deputații prezenți la ședința din 20 iulie au votat în favoarea demiterii executivului.
Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019 cu voturile deputaților socialiști și democrați, fiind prezentat drept unul „tehnocrat”. Anterior, Ion Chicu a fost secretar de stat și ministru al Finanțelor în Guvernul Filip și consilier al președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"