NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Irina Vlah s-a întâlnit cu Nicolai Grigorișin. Ce crede bașcanul Găgăuziei despre noul statut al mun. Bălți

Până la ședința de astăzi a Guvernului Republicii Moldova, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. Cei doi au discutat despre problemele comune și soluțiile posibile. Membra Guvernului crede că statutul special pentru municipiul Bălţi va aduce schimbări importante în oraș.

„Atenție cuvenită nu a acordat nimeni celui de-al doilea oraș în ultimii 30 de ani. Sper că ceva se va mișca din acest punct, sper că va ieși ceva bun”, a spus Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți.

Irina Vlah a declarat că proiectul de lege cu privire la statutul municipiului Bălţi trebuia adoptat mai devreme, pentru ca orașul să fie deja într-un amplu proces de modernizare.

„Toate impozitele care se strâng la noi în regiune, ele rămân în regiune, ceea ce e un mare plus. Aș dori ca și Bălțiul să aibă astfel de posibilități și ca toate impozitele care se strâng la Bălți să rămână aici și să fie îndreptate spre dezvoltare. Și, credeți-mă, dacă o astfel de situație va fi, nu vă veți recunoaște orașul. De fapt, avem ce învăța unii de la alții. Și probleme cu care ne confruntăm noi sunt, în general, pe țară, aceleași. Este faptul că tineretul pleacă și scade rata natalității”, a declarat Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia.

Menționăm că, astăzi, Guvernul a votat proiectul de Lege cu privire la statutul municipiului Bălți, promis și de guvernările anterioare, începând cu anul 2012. Astfel, capacitățile administrației publice din municipiul Bălți vor fi consolidate, iar taxele locale vor fi colectate în baza unui nou mecanism. Impozitul pe venit al persoanelor fizice ar putea să rămână la Bălți, în proporție de 100 %, iar impozitele pe venit a persoanelor juridice, în proporție de 50 %.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"