NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Își introduceau droguri în rect ca să le aducă în penitenciarul 13: Tranzacțiile aveau loc în WC-urile judecătoriilor

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost reținut de oamenii legii în timp ce ascundea droguri în WC-ul Judecătoriei din Anenii Noi. La momentul reținerii asupra acestuia a fost depistat un tub de seringă cu volumul de 20 ml, plin cu marijuană. Audiat de polițiști, acesta și-a recunoscut vinovăția.

În contextul în care Penitenciarul nr.13 are și statut de izolator, unde se dețin sub arest preventiv învinuiții și inculpații, zilnic mai multe persoane sunt escortate la organul de urmărire penală sau în instanțele de judecată pentru participarea la acțiuni de urmărire penală sau la procesul de judecată.

Deținuții cu influență în lumea infracțională și cu un statut superior celorlalți în cadrul Penitenciarului i-au determinat pe unii dintre inculpați care participă la procesele de judecată să aducă droguri prin introducerea acestora în rect.

Astfel, polițiștii au identificat o persoană care, preventiv plasa drogurile în WC instanței de judecată din Anenii Noi, într-un loc sigur pentru a nu fi depistate de alte persoane. Inculpatul se ducea la WC, ridica pachetul pregătit și îl introducea în rect. Ulterior, era transportat în Penitenciar, fiind efectuat controlul corporal nu erau depistate obiecte interzise și în acest fel drogurile ajungeau la destinatarii finali.

La fel, a fost efectuată percheziție la domiciliul persoanei care pregătea drogurile pentru transmitere și care era responsabil de racolarea persoanelor cu rol de curier pentru transportarea și plasarea drogurilor în incinta instanțelor de judecată.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 34 ani, domiciliat în Anenii Noi, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni (furt, droguri), iar la domiciliul său, polițiștii au depistat și ridicat peste 2 kg de marijuană, obiecte utilizate la ambalarea drogurilor și destinate consumului acestora.

Totodată, au fost identificați trei deținuți din cadrul Penitenciarului nr.13, implicați în acest caz, cu roluri bine determinate și stabilite între ei, fiind condamnați pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cele legate de droguri, aflați în arest pentru săvârșirea altor infracțiuni.

Unul dintre bănuiți a primit arest, iar altul este cercetat în libertate.

Conform legislației persoanele culpabile de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"