NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Judecătoriile din Bălți și Ungheni vor deveni instanțe model, grație unui proiect USAID

Judecătoriile din Bălți și Ungheni vor implementa, pentru o perioadă de doi ani și jumătate, proiectul USAID „Instanțe judecătorești model”. Valoarea totală a proiectului este de 5,6 milioane de dolari și are drept obiectiv transformarea celor două instanțe în centre judiciare de excelență.


Prezent la lansare, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Laura Hruby, a declarat că acest proiect va avea un impact semnificativ asupra sistemului judiciar din R. Moldova.

„Prin acest proiect continuăm parteneriatul cu judecătoriile R. Moldova pentru a crea centre judiciare de excelență care pot să ofere servicii comunităților din care fac parte. Sprijinim eforturile naționale de consolidare a sistemului judiciar. Statele Unite ale Americii au oferit și vor continua să ofere suport pentru consolidarea democrației în țara dumneavoastră. Statele Unite rămân un partener de încredere pentru Republica Moldova”, a menționat Laura Hruby.

Directorul Misiunii USAID în Republica Moldova a declarat că proiectul „Instanțe judecătorești model” este piatra de temelie a activității USAID în sectorul justiției din țara noastră.

 „Proiectul „Instanțe judecătorești model” îmbrățișează și promovează în continuare realizările altor proiecte USAID în domeniul justiției din R. Moldova, toate țintind modernizarea și eficiența proceselor judiciare. Cetățenii din R. Moldova au comunicat foarte clar că accesul la o justiție echitabilă și transparentă reprezintă o prioritate, că ei au obosit de corupție”, a declarat Scott Hocklander.

La rândul său, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că scopul principal al proiectului este asigurarea cetățenilor cu servicii de calitate .

„USAID a fost implicat plenar în sprijinul reformării sistemului de justiție din Republica Moldova, iar lansarea acestui proiect contribuie la creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție. Ministerul Justiției este recunoscător Statelor Unite și USAID pentru activitatea pe care o desfășoară în Republica Moldova”, a spus Litvinenco.

Proiectul USAID „Instanțe judecătorești model” își propune să îmbunătățească performanța instanțelor judecătorești din Bălți și Ungheni prin furnizarea de servicii judiciare de calitate și să îmbunătățească conexiunea dintre instanțe, comunități și justițiabili. Inițiativele care vor fi implementate în acest proiect vor ghida asistența oferită la nivel național pentru toate instanțele din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"