NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Jurnalista Agora, „luată pe sus” după ce s-a apropiat de Candu, Filip și Plahotniuc înaintea mitingului PDM

Securitate la nivel înalt în cadrul manifestației organizate de Partidul Democrat. Jurnalista AGORA a fot îndepărtată de către șeful SPPS, Anatolie Golea, și alți ofițeri de securitate, printre care și unii din echipa PDM, din perimetrul în care se aflau premierul, Pavel Filip, președintele Parlamentului, Adrian Candu, dar și Vlad Plahotniuc, invocând motivul unei discuții între politicieni, dar și măsuri „necesare” de securitate, scrie agora.md
 

Ulterior, jurnalistei i s-a spus că trebuie să părăsească „zonă securizată, unde se află persoane protejate”.
Din imaginile video se vede cum Andrian Candu a ajuns la manifestație împreuna cu Vlad Plahotniuc, fiind așteptați de premier în spatele scenei. După ce a coborât din mașina, președintele PDM a dat mâna cu șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, care a urmărit momentul în care jurnalista a fost alungată fără a întreprinde nimic.
Menționăm că în perimetrul zonei în care se afla jurnalista nu era vreun indicator care ar indica accesul interzis, iar jurnalista este acreditată la evenimentele curente ale PDM.
„Pur și simplu mă trăgea. Mi s-a fotografiat legitimația și mi s-a interzis să filmez sau să fotografiez. În acel moment nu m-am simțit deloc în securitate”, spune Anastasia Antoceanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"