NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți a fost deschis un „portal” în lumea virtuală

Să înnoți alături de o balenă, să cucerești munții sau să tragi cu arma în zombi, poate fi mai simplu decât credeai. Grație realității virtuale, te pomenești unde îți dorești în doar câteva clipe. Doritorii de experiențe noi, au nevoie doar de o cască specială și două manete de control conectate la un calculator pe care rulează aplicația dorită.


Realitatea viruală a devenit idee de afacere pentru un antreprenor din Bălți, care a dorit să aducă tehnologia de ultimă generație mai aproape de oameni.

Îmi plac jocurile dinamice, să fac ceva, să mă mișc. Mă imaginez în pielea personajului și îmi place foarte mult.

Ai impresia că ai luat arcul în mână și tragi în cineva. La jocurile de calculator doar conduci cu mouse-ul și nu simți aceleași emoții ca aici.

Antreprenorul a investit peste o sută de mii de lei pentru a-și dota clubul cu tehnică performantă.

În cască există două afișaje cu o rezoluție de 1900 x 1200 pixeli. Este una dintre cele mai bune căști de pe piață. Calitatea imaginii este perfectă. Un astfel de set, împreună cu două manete costă 20 de mii de lei, a spus Sergiu Butnari, administrator.

Realitatea virtuală nu este doar pentru distracții. De exemplu, această tehnologie poate fi utilă pentru a studia biologia.

Este un joc informativ pentru a studia biologia. Sângele….Mai departe vor fi demonstrați diferiți viruși, leucocite, trombocite, a adăugat Sergiu Butnari.

Clubul de realitate virtuală din Bălți dispune de mai bine de 30 de jocuri în 3D pentru toate vârstele.

Copiii aleg mai mult „Fruit ninja”, „Angry birds”. Un alt joc foarte popular este  „Virus popper”. Trebuie să-ți speli mâinile pentru a te proteja de viruși. Adolescenții trag din arc, se apără de dragoni. Avem și jocul „Arizona sunshine” – mergeți împreună cu un prieten și vă apărați de zombi, cu ajutorul armelor. Tinerii preferă jocuri dinamice. Maturii preferă aceleași jocuri, dar și viața subacvatică, parcuri de distracții.

O oră de realitate virtuală costă o sută de lei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata