VIDEO | La Bălți a fost marcată Ziua Poliției Naționale. Primarul orașului, Renato Usatîi, a oferit Inspectoratului de Poliție 200 de mii de lei

Inspectoratul de Poliție Bălți a marcat 29 de ani de când Republica Moldova și-a reorganizat forțele de interne, din miliție sovietică, în Poliția Națională. Evenimentul a început cu depuneri de flori și focuri de armă în memoria celor trei polițiști căzuți în războiul din Transnistria.   

După ceremonie, efectivul inspectoratului, împreună cu oaspeți și veterani, au mers la Palatului de Cultură. Cei mai bravi polițiști s-au ales cu diplome, insigne și epoleți. Să fii polițist este o onoare și o responsabilitate enormă, spun oamenii legii.

„A fi polițist este o mândrie, deoarece, noi suntem la ordinea păcii, noi simțim mândrie când oamenii ne cer ajutorul și noi întodeauna suntem dispuși să-i ajutăm. În realitate, nimic nu este complicat. Important să-ți iubești profesia, noi singuri ne-am ales să mâncăm din această pâine,” a spus Nichita Ivasișin, subofițer al serviciului patrulare.

„Activitatea polițistului este în primul rând legată de cinstea, onoarea, demnitatea fiecăruia. Consider că este o mare onoare de a activa în poliție, pentru că în spatele nostru sunt cetățenii, care așteaptă să le întindem o mână de ajutor, de sprijin, susținere și de ce nu, chiar și un sfat,” a spus Svetlana Colesnic, șefa secției resurse umane.

Administrația Inspectoratului de Poliție Bălți susține că depune tot efortul pentru ca angajații să muncească într-un climat favorabil și productiv.

„La moment, avem foarte puține funcții vacante, cu certitudine pot să spun că datorită și conducerii inspectoratului, din 262 de angajați avem 10-15 funcții vacante. Angajații muncesc, îi încurajăm, petrecem diferite ore în pregătire, atât profesional cât și personal, mă implic în fiecare caz în parte,” a declarat Dumitru Cebotari, șef interimar IP Bălți.

La eveniment a participat și primarul de Bălți, Renato Usatîi, care a oferit Inspectoratului de Poliție local un certificat în valoare de două sute de mii de lei.

„Vreau să înmânez un certificat în valoare de 200 de mii de lei. Este contribuția mea personală la instalarea camerelor de supraveghere video în oraș. Când în unele orașe mici și sate sunt mai multe camera de supraveghere decât în Bălți, nu e normal,” a anunțat Renato Usatîi, primar de Bălți.

Istoria Ministerului Afacerilor Interne a început cu evenimentele tragice de pe Nistru. În acel conflict armat, 89 de ofiţeri au căzut cu moarte de erou.

leave a reply