NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți, atmosfera de sărbători a venit mai devreme

Deși mai sunt două luni până la sărbătorile de iarnă, la Bălți au apărut deja în vânzare brazi, jucării și ghirlande pentru Anul Nou. În pofida prețurilor mai mari, oamenii spun că nu vor renunța la ideea de a crea o adevărată atmosferă de sărbătoare și vor cumpăra tot felul de decorațiuni.


„Ne pregătim deja de Anul Nou. Alegem cadourile, ne uităm. De prețuri nu o să vorbim. Ele mereu bucură, probabil. Asortimentul – bravo! Chiar bucură.”

„Noi avem jucării de brad, dar oricum, în fiecare an, mai cumpăr ceva în plus. Mă interesează costumul de Moș Crăciun. Ne pregătim de Anul Nou. Avem un copil mic și dorim să-i facem o surpriză.”

„Noi anul trecut am împrumutat costumul de la prieteni. Dar vrem să avem al nostru, ca să aibă copilul o bucurie de Anul Nou.”

„Am venit nu în legătura cu Anul Nou, deocamdată, dar am găsit o mare diversitate și mi-a plăcut. Îmi vine să văd ce mai este.”

„In general e super. Prețurile sunt bune. Normal. Merge”, spun oamenii.

Angajații magazinelor spun că anul acesta au o gamă mult mai bogată de jucării, globulețe, ghirlande și costume pe placul tuturor clienților. Unele magazine s-au pregătit să-și umple rafturile încă din vară.

„Marfa am primit-o în august, ea deja era la noi în depozit. Oamenii intră, unii se miră. Cine vine cu copii, au o reacție „Wow, Anul Nou!” și a pornit. Încep să se uite, să atingă. Au cumpărat deja câțiva brazi. Mici, dar au cumpărat. Bineînțeles, prețurile au crescut, dar noi ne străduim să le micșorăm pe cât posibil, ca oamenilor să le fie convenabil, ca omul să vină și să poată să-și cumpere jucării, brazi. Încă nu totul a ajuns, adică încă nu toată marfa este pe rafturi”, susține Vitalie Serghienco, vânzător-consultant.

Unii clienți spun că este încă devreme pentru a cumpăra cadouri și jucării pentru Anul Nou. Chiar și așa, puțini dintre ei merg acasă cu sacoșa goală.

„Am venit să ne uităm, să ne pregătim. Încă mai este până la Anul Nou.”

„Mă gândesc mai mult la cadourile de Anul Nou, pentru persoanele plecate, prieteni.”

„Cred că e încă prea devreme. Dar cred că o să venim, o să alegem ceva.”

„Asortimentul este bogat. Noi, în general, suntem pentru prima dată în vizită la Bălți. Ne place totul. O să ne uităm acum. O să ne placă ceva, o să alegem, o să cumpărăm”, spun oamenii.

Ornamentele de Crăciun se vor scumpi și mai mult în acest an, din cauza problemelor cu care se confruntă uzinele din China. Locuitorii oraşului Yiwu din China, cel mai mare centru mondial pentru producţia de reni de plastic, beculeţe şi alte decoraţiuni de Crăciun, se confruntă cu o criză de materie primă, care le majorează costurile de producţie.

1 Comentariu
  1. […] desigur, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, am realizat un șir de reportaje despre brazi, jucării, sănii, cadouri, dar și despre Moș Crăciun care abia sosise în țară împreună cu […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"