VIDEO | La Bălți au apărut în vânzare primii pomi de Crăciun. Cât costă un molid

 

La Bălți au apărut în vânzare primii pomi de Crăciun. Prețul acestora variază între 150 și 300 de lei, în funcție de înălțimea și coroana molidului. Brazii au fost aduși din raionul Briceni. Cumpărătorii spun că pomul de Crăciun natural, crează magia sărbătorilor de iarnă.

„Vrem să miroase a Anul Nou, iar bradul creează această atmosferă de sărbătoare. Nu mare, de vreo sută de lei. Erau mai ieftini, împodobeam copiilor, le puneam cadouri.”

„Vreau ca în apartament să miroase a brad, să fie atmosferă de sărbătoare. Prețul rezonabil cred că este între 100-150 de lei. Mai mult de 200 este deja scump. Putem aștepta până aproape de Anul-Nou, când vor costa mai puțin.”

„Până la 300 de lei îmi voi permite, să-mi bucur nepoții. Bradul artificial tot nu e rău, avem, dar cei naturali miros frumos în casă,” spun oamenii.

Vânzătorii spun că prețurile molizilor sunt accesibile și nu diferă de anii trecuți.

„În medie, brazii costă 200 de lei, cei mai mici – 150, în funcție de înălțime, de coroană, e mai scump. Înălțimea este de 2,5 metri și costă 300 de lei,” a spus un comerciant.

În acest an, agenţia „Moldsilva” a pus în vânzare peste 50 de mii de brazi. Preţul unui metru de brad de la producător porneşte de la 44 de lei.

 

leave a reply