NordNews
Avem ce spune

(Video) La Bălți s-a deschis un Centru de Dializă

Un nou Centru de Dializă, proiectat conform celor mai înalte standarde internaționale a fost deschis la Bălți. Centrul dispune de trei săli de dializă, 2 surse independente de apă și poate deservi cel puțin 200 de pacienți. Investiția pentru construcția centrului și dotarea cu echipament de ultima generație este de peste 1,3 milioane euro, informează unimedia.md
„Centrul este dotat cu 32 de aparate de dializă, ceea ce permite să prestăm serviciile pentru peste 200 de pacinenți, aproximativ de două ori mai mult decât numărul de pacienți înregistrați la momentul actual în regiunea nord”, a declarat Dmitri Onufreiciuc, director general al „BB-Diliază”.
Acum, pacienții din zona de nord a țării cu deficiențe renale în stadiul terminal pot beneficia de procedura de dialiază fără a parcurge distanțe mari.Vor economisi timp, și vor beneficia de cele mai bune condiții.
Centrul „BB-Dializă” din Bălți a fost deschis în cadrul Proiectului de Parteneriat Public Privat pentru Servicii de Dializă în R. Moldova. Este al doilea Centru deschis în cadrul poiectului, misiunea parteneriatului fiind acoperirea națională cu servicii de dializă de înaltă calitate.
Serviciile medicale oferite în Centrul „BB-Dializă” Bălți sunt completate de servicii de consiliere psihologică, servicii dietetice cu o masă ajustată la regimul specific al pacientului dializat. Astfel au fost îmbinate armonios componentele unui serviciu medical excelent: personal profesionist, echipament medical de ultima generație și o atmosferă prietenoasă pentru pacienți.
Potrivit datelor oficiale în R. Moldova sunt circa 600 de pacienți incluși în dializă, dintre care 470 sunt beneficiarii Centrelor „BB-Dializă” din Chișinău și Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"