NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți s-a desfășurat exercițiul Efort Nordic 2019

Peste 170 de militari din cadrul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată din Bălți au desfășurat astăzi exercițiul Efort Nordic 2019. Acesta are loc o dată la patru ani. Pentru prima oară, la un asemenea eveniment a participat Ministrul Apărării, Pavel Voicu.

 

,,Vreau să remarc că am rămas mulțumit de prestația militarilor. Exercițiul a fost dus până la capăt cu rezultate pozitive. Și îmi doresc ca în continuare militarii noștri să poată interveni de fiecare dată când cetățenii Republicii Moldova au nevoie de sprijinul, suportul și apărarea lor.” 

Responsabilii de pregătirea militarilor spun că asemenea exerciții sunt foarte importante.
,,Acest tip de exercițiu de amploare el va fi desfășurat de curând. În fiecare lună în unele din unitățile Armatei Naționale va fi implicată și pregătită pentru desfășurarea acestui exercițiu. Importanța acestui exercițiu este de a consolida capacitatea de apărare a Republicii Moldova și inclusiv a Armatei Naționale.” 
 ,,La acest exercițiu la Centrul de Instrucție a Brigăzii 1 de Infanterie Motorizată efectivul a fost antrenat în fiecare zi de dimineață până seara, atât cu tehnică, cât și fără.” 
Deși au avut puțin timp la dispoziție pentru pregătiri, militarii au rămas mulțumiți de prestația lor.
 ,, Pregătirile au fost timp de o săptămână cu multă acțiune. Ne-am pregătit în timp scurt, dar ne-am isprăvit. Este foarte important pentru un militar, deoarece astfel de exercițiu se face doar odată la 4 ani. Și nu toți militarii își pot permite așa ceva.” , a menționat Alin Cuțulab. 
 ,,Am mari emoții, deoarece am așteptat foarte mult acest eveniment. Am depus multă străduință, mult efort și în cele din urmă am văzut și rodul muncii.” 
,, Un astfel de exercițiu este foarte important, fiind că există o vorbă: „Practica bate gramatica” a adăugat Viorel Vrîncean.
Brigada 1 Infaterie Motorizată „Moldova” este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, dislocată la Bălți. Este prima unitate a Armatei Naționale, depunând jurământul de credință R. Moldova și poporului său la 10 aprilie 1992.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"