VIDEO | La Bălți s-ar putea declanșa o nouă criză a gunoiului

Orașul Bălți s-ar putea confrunta cu o nouă criză a deșeurilor. Asta din cauza că mai multe mașini de evacuare a deșeurilor de la Întreprinderea Municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” s-au defectat. În consecință, tomberoanele sunt arhipline, iar oameni se văd nevoiți să arunce deșeurile pe jos, lângă ele. Imaginea pare și mai dezolantă, deoarece prin preajma tomberoanelor se adună haite de câini, care nu fac altceva decât să împrăștie și mai tare gunoiul. Autoritățile municipale dau asigurări că problema va fi soluționată până la sfârșitul acestei săptămâni,  răspunsul acesta însă pare să nu-i mulțumească pe bălțeni, care se tem de declanșarea eventuală a unei noi crize a deșeurilor.

„ Noi plătim toate comunalele, dar nimic schimbare. Și sus acolo tot așa. Nu-i plăcut. La fiecare coș murdărie și… nu prea.  Sunt aici câini care târâie și fac murdărie.  Nu știu unde să uită primăria”.

 

“Mă gândesc, vreau undeva să sun, dar nu dispun de timp. Într-adevăr, noi nu suntem mulțumiți, din partea cealaltă vine un miros urât. Gunoi. Eu mă uit la aceste sticle și nu știu de cât timp nu au fost evacuate”. 

 

„Trebuie să muncească întreprinderea care răspunde de evacuarea gunoiului”.

Menționăm că au ieșit din funcțiune două dintre cele opt autospeciale de evacuare a gunoiului de la Întreprinderea Municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”.

 “Acest MAZ este în ediție limitată. Doar 100 de unități ale acestei tehnici au fost produse. Nici în Minsk nu am putut găsi piese pentru acest model. Ne-am înțeles cu Chișinăul.  Firma va produce piesa dată, căci în varianta de uzină nu se primește. Nu avem nici o piesă de rezervă.   A doua mașină tot stă, cred că problema o s-o hotărâm”,spune Anatolie Pasicineac inginer principal ÎM „DRCD” Bălți

 

Conducerea primăriei propune pentru rezolvarea acestei probleme să mărească orarul de lucru pentru autospecialele funcționale.

 

“Până la sfârșitul săptămânii trebuie de evacuat tot gunoiul din oraș. Deoarece la noi pe strada Bulgară 110, 112, acolo în general e prăpăd”, a declarat primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

 

Amintim că o criza deșeurilor s-a declanșat în Bălți la sfârșitul anului 2017, după ce autoritățile locale au decis să transfere serviciul de salubrizare a orașului din gestiunea unui agent economic în cea a unei întreprinderii municipale. De atunci, orașul se confruntă constant cu probleme de evacuare a deșeurilor.

 

 

 

leave a reply