NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți se nasc talente. La doar 9 ani, Sofia câștigă trofee pe bandă rulantă

La Bălți se nasc talente. Dovadă este Sofia Lungu, care la vârsta de doar 9 ani a reușit să cucerească publicul din oraș și din întreaga țară. Are voce de aur, spun profesorii, care o îndeamnă să-și urmeze visul.


„Am înțeles că îmi place muzica de la vârsta de 4 ani. Cea care mă sprijină și mă ajută este mama, iar planurile mele pentru viitor este să devin vedetă”, ne-a spus Sofia.

Pentru că este perseverentă și muncește în fiecare zi, câștigă aproape toate concursurile la care participă, iar asta o face să fie și mai încrezută în forțele sale.

„Muzica pentru mine este totul. Primul meu concurs a fost la 6 ani -„Tinere Speranțe”, la care am primit locul I, după aceea a fost pandemie și nu am participat la prea multe concursuri, dar am muncit. Concursul care m-a motivat este „Steluța Bălțiului” unde am primit loc special și prima mea apariție la televiziune.  Concursul recent la care am participat este „Harpa de Aur”, unde am fost premiată la fel cu locul I”, a mai adăugat mica cântăreață.

Părinții sunt cel mai mare sprijin al Sofiei. Tot ei au descoperit talentul fiicei lor chiar din primii ani de viață.

„Sofia a fost deosebită chiar de mică, când a început să prindă ritmul muzicii, însă de la vârsta de 4 ani a început să învețe foarte multe cântece, respectiv am început să facem lecții de canto”, afirmă mama Sofiei.

De multe ori, în loc de joacă, mica steluță a familiei învață, face canto și se pregătește de concursuri.

„Este foarte încărcată, sunt zile în care nu reușește să iasă în curte la joacă. Sunt zile în care își pregătește temele până târziu, este destul de solicitată, sunt multe concursuri. Da, este foarte multă muncă”, a adăugat Victoria Lungu.

Profesorul de canto, Serghei Mihailevschii, este foarte mândru de performanțele elevei sale.

„Toți copiii sunt diferiți, celor mai talentați lucrul le vine mai ușor. Sofia este un copilaș talentat, dar și harnică, dornică de muncă. Orice lecție nu o scapă, totdeauna este prezentă, gata de lucru, În privința aceasta ea este bravo. Mă bucur de așa copii care-s tot mai puțini și mai puțini”, ne povestește profesorul de canto.

Sofia speră că în cel mai scurt timp va reuși să participe la cunoscutul „Românii au talent” și „Vocea României”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"