NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți, serviciile de taxi se scumpesc. Cât va costa o călătorie

La Bălți, călătoriile cu taxiul se scumpesc. O firmă de transport a anunțat prețuri mai mari începând din 1 decembrie. Majorările sunt justificate de prețurile la carburanți, mai exact la gazul natural. Astfel, de miercuri, călătoriile cu un singur punct de destinație vor costa 38 de lei, adică cu 3 lei mai mult. Chiar și unii taximetriști sunt împotiva acestor scumpiri.

Oamenii se vor folosi mai puțin de serviciile taxi și vor trece la transportul public. Mai mult nu pot să spun nimic, a spus un șofer de taxi.

Dar lumea va merge dacă se vor scumpi? Lumea nu are bani, strâng banii pentru că nu știu ce va fi cu conducerea, a spus un bărbat.

Care este sensul să se mărească, dacă se mărește tariful se mărește arenda, se primește că la șoferi rămâne tot aceeași cum a fost cu prețul mai mic, a spus un alt șofer.

Totuși, sunt și taximetriști care se bucură de scumpiri.

Ca taxist eu desigur că sunt de acord pentru că noi acum lucrăm practic gratis, nu este sens să lucrăm dacă nu se vor ridica tarifele, a declarat taximetristul.

Și prețul pentru un kilometru distanță parcurs cu taxiul se va scumpi cu 50 de bani. Astfel, un kilometru parcurs prin oraș va costa 3,50 de lei, iar în afara orașului Bălți – 5,50, plus taxa de pornire de 35 de lei.

Nu, nu mă voi folosi deoarece este foarte scump. Eu trăiesc în afara orașului și mă va costa scump. Dacă până acum plăteam 100 de lei până la Elizaveta, acum, desigur nu este rentabil, mai bine cu troleibuzul, a spus o femeie.

Nu circul pentru că este scump.Iată, este transport public, a spus un bărbat .

Pentru noi, cu salariul nostru este foarte scump. Circulăm cu transportul, cu rutiera 8 – 11,  a mai declarat o femeie.

Dacă va fi până la 90 – 100 de lei, atunci este mai bi bine pe jos sau cu transportul public, a declarat un  bărbat.

Administrația firmei de taxi a refuzat sa ne ofere un comentariu, spunând că vor face declarații pentru presă, abia la începutul lunii viitoare.

Într-o scrisoare parvenită pe adresa portalului de știri NordNews.md, care are un contract de prestări servicii cu această firmă de taxi, se arată că toate scumpirile vor fi valabile din 1 decembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata