NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți și drumurile din cimitir au devenit locuri de morminte

La Bălți și drumurile din cimitir au devenit locuri de morminte. La cimitirul de pe strada Iurii Gagarin din oraș, un drum a fost îngrădit. Locurile de morminte au fost deja vândute cu câte 640 de lei. Oamenii sunt nemulțumiți de această decizie.

Unii uită unde sunt mormintele rudelor, mai ales dacă vin peste un an. Eu, la fel, am trecut o intersecție, pentru că la capăt nu mai este drum. -Acolo tot au făcut morminte? -Da, chiar la capăt.

Directorul întreprinderii de resort, „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, susține că, aceste locuri de morminte au fost vândute până la numirea sa în funcție. Fiecare porțiune a costat 640 de lei.

Acest segment de drum a fost dat pentru rezervări de fosta administrație a întreprinderii. Oamenii care au morminte în apropiere și nu au acces din cauza că drumul nu mai există, trebuie să se adreseze procuraturii, poliției, la primărie, a declarat Iurii Hmarnîi, directorul Î.M. DRCD, Bălți.

Fostul director DRCD, Serghei Pcela, spune că decizia de a transforma drumul în locuri de morminte, aparține reprezentanților primăriei.

Pentru că la cimitir nu mai sunt locuri, împreună cu Zincovschi, reprezentant al primăriei, am mers la fața locului. Am decis să îngustăm calea de acces și am creat locuri pentru morminte, a declarat Serghei Pcela, ex-directorul Î.M. DRCD, Bălți.

Veaceslav Zincovschi, șeful Direcției Gospodărie Comunală Bălți, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.
În oraș, ceremoniile de înmormântare au loc la cimitirul vechi de pe strada Iurii Gagarin, dar și la cimitirul nou din cartierul „Molodova”, amenajat în 2017.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"