NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți va fi înființată o placă comemorativă în memoria lui Anatol Pânzaru

La Bălți, va fi înființată placa comemorativă în memoria regizorului Anatol Pânzaru. Potrivit Consiliului Urbanistic Bălți, placa va fi realizată din granit roșu cu basorelief din bronz și va costa 65 de mii de lei.


Cheltuielile pentru edificarea plăcii vor fi acoperite de familia Pânzaru. Iar actorii teatrului bălțean, intenționează să organizeze un spectacol pentru adunare de fonduri.

Este inițiativa mea și resursele mele. Sunt recunoscătoare că va fi amenajat teritoriul de lângă casă. Aici deja se implică primăria, serviciile municipale, fapt care mă bucură, a declarat Lidia Noroc Pânzaru, văduva regizorului.

Placa va fi montată pe fațada casei de pe strada Nicolae Iorga, unde regizorul a locuit împreună cu familia sa din anul 1975.

Am decis să organizăm un trotuar până la peretele acesta. Este o placă, în loc de masă, unde vor putea fi depuse flori cu ocazii, a spus Boris Grițunic, arhitect.
Să mai punem și niște bănci frumoase, tot ce ține de amenajarea teritoriului vom lucra în paralel. Nu este un volum foarte mare, a adăugat Renato Usatîi, primar de Bălți.

Anatol Pânzaru s-a născut în anul 1936 în satul Pârlița, raionul Soroca. Acesta a fost regizor-șef al Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălți, artist al poporului în Republica Moldova. A jucat pe scena Naționalului din Bălți din 1957. Anatol Pânzaru a decedat în anul 2007.
 

1 Comentariu
  1. Алексей Крученых spune

    Cum, domnilor, să fie o placă… înființată? Ați fost pe la școală?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata