NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Bălți va fi realizată până la 10 iulie o expertiză a tuturor clădirilor

În urma prăbușirii parțiale a blocului de locuit din Otaci de acum 3 săptămâni, autoritățile municipiului Bălți planifică să realizeze până miercuri 10 iulie o expertiză a tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor, edificiilor de interes public, dar și a blocurilor de locuit din oraș.
În acest sens, astăzi,  9 iulie, la primăria municipiului Bălți a fost convocată o ședință în cadrul căreia a fost aprobată componența unei comisii care se va ocupa de examinarea stării tuturor acestor construcții.
,,Vom alege o comisie formată din reprezentanții direcției situații excepționale, dar și din specialiști care au studii în domeniul construcțiilor și o vastă experiență.”, a spus Lilian Botnariuc, șeful DSE Bălți.
Printre cei prezenți la ședință au fost și președinții de asociații locative și cooperative. Responsabilii de la primărie i-au atenționat pe aceștea că în cazul în care ei cunosc situații în care proprietarii de apartamente au făcut reparații capitale  în locuințe și aceste renovări au afectat pereții principali, trebuie să sesizeze reprezentanții comisiei despre aceste încălcări.
,,L-am contactat pe primarul de Otaci și l-am întrebat care era problema la blocul respectiv. El mi-a spus că problema constă în faptul că locatarii făceau reparații așa cum doreau ei. Fără aprobarea  autorităților. Adică, pereții principali ai clădirii au fost distruși. Voi cunoașteți care este situația în blocurile pe care le administrați, știți cine și cum face reparații.”,  a spus Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți.
Comisia de expertiză va fi formată din 5 reprezentanți, care vor examina în primul rând starea clădirilor instituțiilor de învățământ și a celor publice.
Măsurile întreprinse de autoritățile bălțene au fost luate în conformitate cu indicația dată de premierul Maia Sandu.
Amintim că la19 iunie curent o parte a unui bloc de locuit cu 9 etaje din Otaci s-a prăbușit, iar 36 de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"