NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Botoșani a fost deschisă o „fabrică de voie bună” – parcul de agrement „Cornișa”

După şase ani de la începutul lucrărilor, vineri, 17 mai, şi-a deschis larg porţile cel mai mare parc de agrement din Moldova. Parcul „Cornișa” a fost amenajat la ieşirea din municipiul Botoşani şi se întinde pe o suprafață de 48 de hectare.
 

 
La inaugurare au participat oficialităţile oraşului şi ale judeţului, invitații de la Primăria municipiului Bălți, locuitori ai orașului, iar panglica a fost tăiată de primarul Botoşanilor, Cătălin Flutur.
“În primul rând, vreau să vă spun că am început lucrările în anul 2018. Asta e ceea ce pot să vă spun. Am semnat finanțarea proiectului în 2011, pentru că jumătate au fost bani europeni și abia anul acesta am reușit să terminăm acest obiectiv unic.”
“Este un parc extraordinar. Am fost prezentă anul trecut, chiar și cu doi ani în urmă. Adică am asistat cumva la evoluția și dezvoltarea acestuia. Iar astăzi am ajuns la deschiderea oficială a Parcului Cornișa. De altfel un eveniment foarte important pentru botoșăneni și cred că și pentru cei din R. Moldova. Sunt sigură că familiile cu copii vor veni aici să se distreze.”
Lucrările de amenajare a parcului de distracții “Cornișa” au durat 6 ani şi au costat peste 18 milioane de euro, bani proveniți fonduri europene, dar şi din fondurile Primăriei municipiului Botoşani. Tot la Cornişa a fost amenajat şi un amfiteatru.
“Amfiteatru în aer liber, unde facem zeci de activități: spectacole în aer liber, piese de teatru pentru copii, caravană cinematografică. În primul rând, l-am făcut pentru botoșăneni. L-am făcut pentru toată regiunea, pentru Republica Moldova și Ucraina.”
,, Cred că putem spune că pentru prima dată Municipiul Botoșani și Județul Botoșani intră în circuitul turistic adevărat. Prin acest complex de agreement turistic și sportive reușim să oferim celor doritori de relaxare, de bine, să vină la noi aici. Tot ce s-a întâmplat în acest parc de agreement turistic „Cornișa”, și care are 48 de hectare a costat în jur de 85 de milioane de lei, (18 milioane de euro), și că totul s-a făcut din bugetul local, credite luate de Primărie, neprimind nici un ajutor guvernamental în acest sens.
În parc a fost amenajată o zonă cu gherete, precum și un bâlci pentru copii, s-au dat spectacole şi un concert simfonic.
“Sunt chiar comerciant, am venit aici să vând clătite”.
Parcul de agrement de la “Cornişa” este dotat cu bazine de înot, instalaţii de aqua park, dar şi cu o bază de distracţie acvatică indoor. La acestea se adaugă şi o zonă de spa cu saune de diferite tipuri şi alte instalaţii de înfrumuseţare. Tot în apropierea zonei de aqua park se află şi un râu artificial de river rafting.
“Cum găsiți dumneavoastră acest proiect?”
“E minunat ! Dacă luăm toate județele din Moldova, nu avem undeva un spațiu special amenajat, în special de vară, în afară de acele mici piscine private.”
Parcul înglobează şi un patinoar indoor, numeroase terenuri acoperite, dar şi în aer liber, un perete de escaladă şi un skate park.
Parcul de agrement “Cornișa” este o adevărată “fabrică de voie bună și bucurii” pentru toți doritorii de a-l vizita.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata