NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Dodon, gura vorbește fără știrea capului. O super compilație de acuzații și critici absurde în adresa Maiei Sandu

Igor Dodon e disperat rău. Șeful statului se sparge în figuri atunci când vorbește despre cea care l-a învins în primul tur al alegerilor prezidențiale. În cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune controlat de PSRM, Dodon a făcut mai multe declarații aberante în adresa Maiei Sandu. El a acuzat-o pe lidera PAS că vrea să distrugă producătorii autohtoni, că va închide țara în carantină, pentru trei luni, că va lichida școlile și spitalele și va duce la pierzanie satele din Republica Moldova.

Dodon și-a manifestat nemulțumirea și față de prezența sporită a diasporei la scrutinul de duminică. „O să o batem din nou pe Maia Sandu la diferența de 3,4,5%”, a declarat Igor Dodon, adăugând că oponenta lui vrea să-l utilizeze pe Usatîi pe post de carne de tun la proteste.


„Surpriză a fost participarea masivă a diasporei, în special din occident. Noi avem tot mai multe semnale precum că acolo a fost organizat transport, autobuze care au adus oameni la secția de vot.”

 „În interiorul țării am ieșit învingător, am luat mai multe voturi decât oponentul meu, care a fost compensat prin votul din diasporă.”

 „În turul doi, pentru mine, candidat de centrul-stânga, sunt mai multe șanse de a învinge.”

 „Facebooșniki” sau „balconâie” niciodată nu obțin niciun rezultat. Ei râmân cu noțiunea ceea de la Harvard, cum a fos Guvernul de anul trecut și nu au făcut absolut nimic.”

„Eu îmi stimez oponenții, ați văzut, ieri am felicitat-o pe Maia Sandu, nu am auzit declarații din partea ei. Pentru că oponentul trebuie să-l stimezi, să nu-l supraapreciezi, dar nici să nu-l subestimezi.”

„Poate noi intenționat nu am utilizat toate resursele în turul I, pentru ca să le dăm confortul. Ei o să ia lovitura de bază în turul doi, o să fie mobilizare masivă. Eu azi am discutat cu colegii.”

„O să o batem din nou pe Maia Sandu la diferența de 3,4,5%. O să vedem cum o să fie situația.”

„Este clară ipocrizia celor de dreapta, iar acum tac ca mortul în păpușoi.” 

„Oare de la 100 km diaspora a venit așa pur și simplu ca să voteze nu știu unde.” 

„Ea a trebuit să plece la Moscova, ea a acceptat, dar în ultimul moment a refuzat. E tare țâfnoasă doamna oponentă politică, își schimbă poziția în fiecare zi.”

„Faci Rusia tiran, iar acum te ceri să te duci la Putin, vrei să faci un selfie cu Putin, pentru carieră, pentru ca să pui pe facebook.”

„Un șef de stat trebuie să fie echilibrat în declarații, mai ales un fost prim-ministru, de aceea vrabia malai visează, dar Maia îl visează pe Putin pentru a face un selfie.”

„În ceea ce ține de întâlnirea lui Usatâi cu Maia Sandu, eu cred că este treaba lor, ei doar se lăudau că unul o să fie Prima Doamnă, dar unul o să fie Președinte, sau poate Usatîi vrea să devină Prima Doamnă, sau invers, cine știe ce este acolo. E treaba lor, sunt două persoane care nu au familii, cine știe ce discută ei acolo.”

„Eu nu cred că cei de la partidul lui Usatîi o vor susține pe Maia Sandu care participă la paradele de gay și a spus că o să participe mai departe.”

„Maia Sandu are capacitatea asta, pe Filat l-a luat, l-a rugumat, l-a luat tot din partidul lui și l-a aruncat…L-a utilizat pe Andrei Nastase și a rămas cu 3% la aceste alegeri.”

„Poate vrea să-l utilizeze pe Usatîi ca pe carne de tun pentru proteste, pentru că Maia Sandu nu prea are posibilitate să scoatăă lumea la proteste, acesta are câteva sute.”

„Ai curățit Guvernul, ți-am dat totul în acel Guvern și ce ai făcut acolo cu Harvardul?”

„Când ai văzut că-i „bâja” în luna noiembrie ai făcut tot posibilul ca să pleci din funcție.”

„Eu am semnat decretul. E și vina mea, poate, pentru insuccesele ei de anul trecut, pentru că eu mi-am asumat responsabilitatea pentru ea.”

„Sunt convins că oponenta mea va lua „sub cozîrioc” tot ce îi va spune Europa și va închide totul.”

„De ce nu ai facut toate aceste lucruri când ai fost în Guvern, acum sunteți toți eroi.”

„Să nu schimbăm porumbelul din mână, pe coțofana de pe gard.”

„Ei așteaptă credite, noi avem alte priorități. Pentru mine este important să apărăm producătorul autohton.”

„Ea este cetățeancă a României. Nouă ne trebuie un președinte de țară care să fie cetățean al altui stat?”

„Ea se pricepe la schimbat curiculum școlar, a scos limba rusă din școli, dar acum vorbește în rusă, acum face gazete în limba rusă, dar atunci a exclus limba rusă în școli.”

Pentru final, actualul președinte al Republicii Moldova a venit și cu un mesaj pentru toți cetățenii de rând:  „Eu le propun cetățenilor să bea puțină apă, așa liniștit și să se gândească ce se va întâmpla după 15 noiembrie.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"