NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La Florești minciuna are picioare scurte. Un felcer și un medic s-au infectat cu COVID-19

Servicul Urgență Florești a intrat în carantină după ce un felcer și un medic au fost diagnosticați în această dimineață cu COVID-19. Asta deși, acum două zile, șefa substației Asistență Medicală Urgentă Florești, nega faptul că unii din angajații săi ar avea simptome de infectare cu noul coronavirus. Mai mult, ea declara ferm și tare că situația este sub control, iar personalul este prezent la locl de muncă.

Nu este adevărat. Vor fi testați la COVID-19. Când vom avea rezultatul, vă vom oferi informații. —Lucrează în regim obișnuit? —Da, lucrează în regim obișnuit. —Toți sunt la serviciu? —Da, a declarat luni, Carolina Lazăr, șefa supstației AMU Florești.

Azi, șefa substației nu a ieșit pentru a discuta cu presa și nici nu a răspuns la telefon. Se pare, și medicii de pe ambulanțe ar fi primit indicații de a nu vorbi cu jurnaliștii.

Și de această dată, reprezentanții Centrului de Sănătatea Publică Florești au evitat să vorbează cu echipa NordNews.

Nu vă dăm nicio noutate, niciun comentariu nu putem să vă dăm.

Medicul și felcerul diagnosticați cu noul coronavirus au fost internați la Spitalul Raional Florești.

Este un medic și un felcer. Ei sunt testați pozitiv și sunt internați la noi. Starea paceinților noștri este de gravitate medie, a declarat Ludmila Capcelea, vicedirectorul Spitalul Raional Florești.

Administrația spitalului susține că dispune de un număr suficient de teste COVID-19.

La moment sunt în jur de 30 de teste. Asta este… —Sunt suficiente? —Sunt suficiente, în funcție de numărul de pacienți. Dacă vor fi mai mulți, atunci suplimentăm și numărul de teste, a adăugat Ludmila Capcelea.

Amintim că, acum două zile, medicii de la Servicul Urgență Florești s-au izolat la domiciliu cu febră și alte siptome de COVID-19. Iar săptămâna trecută, un medic de pe ambulanță s-a infectat cu noul virus după ce a efectuat ture la Substația de la Soroca, care se află în carantină. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Bălți.
Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până azi, în raionul Florești au fost confirmate cinci cazuri de COVID-19.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"