NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La pândă de vitezomani. Zeci de șoferi, amendați de polițiști în raionul Sîngerei

Mai mulți conducători auto au fost traşi pe dreapta de polițiștii de patrulare în satul Copăceni din raionul Sîngerei. În doar patru ore, o mașină capcană a depistat peste patruzeci de șoferi care au încălcat grav regulile de circulație rutieră. Şoferii nedisciplinaţi s-au ales cu amenzi pentru depăşirea vitezei, dar și puncte de penalizare.

Operațiunea a fost desfășurată de către angajații Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică, în contextul numărului mare de accidente rutiere care au avut loc în raionul Sîngerei de la începutul anului.

În loc să-și recunoască vina, vitezomanii au sărit cu acuzații în adresa poliției.

Eu pe aceștia cu capcanele i-aș băga într-un loc. Iată ce v-aș spune. De ce? Capcană. Da ce înseamnă asta, lasă să stea poliția, dar nu capcanele. Nu știu eu care e capcana, că aș arunca o grenadă în ea.

Nu am dispoziție.

Cu doi km? Asta cred că nu e așa o depășire serioasă.  Eu cred că e puțin doi km.

Ei ce după regulă stau, ei prin tufișuri stau, fără asta nicidecum  Ei trebuie să stea corect, cu girofarul, ca să fie văzuți, dar nu să se ascundă, iar după, să scoată bani de la oameni, așa fac.

Vitezomanii s-au ales cu amenzi de până la o mie două sute de lei.

Nu am fost atent, nu am depășit mult, doar un pic.

Păi mă grăbesc și eu acasă. Mă duc și eu.

Parcă nu era viteza mare, 81 km la oră. Nu sunt corect amplasate semnele de circulație. După semnul șaptezeci este imediat cincizeci.

Cu cât mai încet mergi, drumul e rău, cu atât mai rău. Trebuie mai întâi de făcut drumurile.

Șoferii se justifică, însă recunosc că viteza excesivă poate avea consecințe grave pentru participanții la trafic.

E foarte bine. Trebuie de respectat regulile. În sensul, că viteza trebuie respectată de toți.

E bine, dar nu numai eu încalc, o fac și alții.

Polițiștii de patrulare spun că majoritatea accidentelor rutiere produse la Sîngerei, au avut loc din cauza depășirii limitei de viteză.

 

 Pe parcursul a opt luni a anului două mii douăzeci, pe teritoriul Raionului Sîngerei au fost înregistrate douăzeci și șase de accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au decedat, iar altele douăzeci și șase s-au ales cu leziuni corporale. Conform analizei situației accidentare s-a constatat că majoritatea accidentelor sunt comise din cauza excesului de viteză, a declarat CIOCAN STANISLAV, Ofițer superior al Serviciului de patrulare Sîngerei, Fălești, Glodeni

Conform legii, depășirea vitezei de circulație se sancționează cu o amendă de până la 2500 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"