NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La ultimul examen de bacalaureat liceenii din Bălți au optat pentru chimie și geografie

Astăzi, elevii claselor a XII- a au susținut ultimul examen de bacalaureat (examenul la alegere). Majoritatea elevilor care au susținut examenul în centrul de bac în incinta  Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți au optat pentru două discipline: geografia și chimia.

 Absolvenții care au susținut bacalaureatul în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți au trecut astăzi peste ultimul obstacol. Cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru examenul de chimie și geografie. Elevii spun că testul li s-a părut destul de ușor, întrucât s-au pregătit serios tot anul pentru bacalaureat.
 
,,Pentru mine testul la chimie a fost ușor, deoarece m-am pregătti mult timp pentru Olimpiada Municipală la chimie, iar după aceasta am avut un șir de consultații la care ne-am pregătit din greu”, spune un absolvent.
„ M-i s-a părut ușor examenul. Eu am ales examenul la geografie și mă așteptam să existe mai multe probleme, dar cred că am scris bine”, menționează o elevă.
„ Pentru mine examenul a fost ușor, deoarece m-am pregătit cel mai bine pentru examenul la chimie”, spune un elev.
 
Deși, ieșind de pe ușa liceului, majoritatea elevilor păreau destul de agitați, unii dintre ei susțin că n-au fost copleșiți de emoțiile pe care le-au trăit la primul examen.
„Emoțiile de la ultimul examen au fost mai puține, deoarece acesta a fost la alegere și desigur am ales examenul la care sunt cel mai puternic”, afirmă un elev.
„Sincer, profesorii ne-au speriat cu mult mai mult. Chiar și așa, când am intrat la examen, eram calmi și bucuroși că nimeni nu ne deranjează, de fapt, e mai bine decât la școală”, susține un licean.
 
La întrebarea: „Ce alegeți să faceți mai departe, rămânețila studii în țară sau veți merge la facultate peste hotare”, majoritatea absolvenților susțin că deși sunt patrioți și ar dori să rămână în țară, sunt dezamăgiți de situația politică instabilă și preferă să plece peste hotare.
„Sincer, sunt un patriot și aș vrea să rămân în țară, dar din păcate, situația politică instabilă mă face să plec. Asta e”, spune un elev.
„ În dependență de locurile universitare repartizate, fiindcă concurența în acești ani a fost mare și consider că dacă am șansa să plec peste hotare, atunci de ce nu? ”susține un alt elev.
„Planurile sunt cam dubioase, am posibilitate să plec și peste hotare și să rămân la Chișinău să studiez”, a zis un elev.
 
Pe de altă parte, sunt și băieții care au ales deja facultățile la care vor să aplice. Majoritatea aleg să facă studii care necesită mult curaj și putere: cea de polițist sau de medic.
„Academia Militară sau Academia de Poliție, sau Misiunea Afacerilor Interne din Chișinău”, spune un elev.
„Facultatea de Medicină”, menționează un alt licean.
„Academia de Poliție”, spune un absolvent.
Pe lângă elevii care au așteptat cu nerăbdare să treacă de ultimul examen, cei care au fost și mai emoționați, sunt părinții care i-au așteptat lângă liceu „cu sufletul la gură”.
„Au fost emoții cumplite, așteptarea a fost îndelungată, dar speranțele sunt mari. Mi-aș dori să se îndreptățească eforturile de mai mulți ani și visul pe care l-a trăit mai mulți ani, să se realizeze”, zice un părinte.
 
Astăzi,  18 iunie, absolvenții Liceului Teoretic Vasile Alecsandri, Ștefan cel Mare, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Ion Creangă  dar și a Colegiului de Muzică și Pedagogie din Bălți au susținut ultimul examen de bacalaureat în incinta Liceului Teoretic Mihai Eminescu, iar rezultatele finale vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie 2019.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata