NordNews
Avem ce spune

VIDEO | La USARB s-a încheiat prima etapă a Concursului de admitere

După prima etapă a Concursului de admitere, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) se poate lăuda cu mai mulți studenți. Aproape 1400 de tineri au ales să-și facă studiile la USARB, un număr mult mai mare în comparație cu anii trecuți. Fluxul a fost determinat de faptul că în acest an, toți absolvenții de liceu au intrat în posesia diplomelor de bacalaureat, iar unii au fost nevoiți să renunțe la studiile peste hotare din cauza pandemiei de COVID-19.


Candidații înmatriculați la USARB susțin că așteptarea a fost grea, dar rezultatele îi bucură mult.

 Buget. Am avut emoții mari la început, dar când am văzut că sunt admis, au trecut toate”.
„Buget, bine sunt bucuros.”
„Business și administrare. La contract”.

 După prima etapă de admitere, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți  are 900 de studenți la studii de licență și 500 de studenți la master.

 Față de anul trecut, avem un număr mult mai mare de solicitări și asta ne bucură foarte mult. La programele de licență avem un număr mai mare față de anul trecut de circa 160 de candidați și la programele de master de asemenea suntem în creștere”, a declarat LIDIA PĂDUREAC, Prim-prorector pentru activitatea didactică USARB

În timp ce pentru unele specialități au pledat un număr record de studenți, la altele chiar și locurile bugetare au rămas încă neacoperite.

Cele mai solicitate specialități rămân a fi cele din domeniul dreptului și economiei, dar și cele din domeniul tehnologiilor informaționale și ingineriei. Avem locuri bugetare rămase nesolicitate pentru mai multe specialități. Vorbim despre Geografie-Biologie, Istorie și Educație civică, Jurnalism, Ecologie”, spune LIDIA PĂDUREAC, Prim-prorector pentru activitatea didactică USARB
 
Nu știm încă rezultatele finale, la 7 august am publicat doar rezultatele intermediare și acum noi așteptăm de la acei oameni care s-au înregistrat online, sau care au lăsat copii, să le aducă în original”, a adăugat VLADIMIR BRAJUC, secretarul comisiei de admitere USARB.

Începând cu 20 august, la USARB va începe a doua etapă a Concursului de admitere.
Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălți are patru facultăți: Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Facultatea de Ştiințe ale Educației, Psihologie şi Arte și Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"