NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Lacrimi și regrete. Șoferul care a lovit cu mașina patru polițiști din Bălți, a compărut în fața magistraților

Șoferul în stare de ebrietate care lovit cu mașina patru polițiști din Bălți, a fost reținut pentru 20 de zile. Astăzi, în cadrul unei ședințe de judecată, bărbatul a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit. Acesta riscă până la patru ani de închisoare. Inculpatul nu și-a putut stăpâni lacrimile pe durata întregii ședințe.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Aerodromului din oraș. În timp ce polițiștii documentau un conducător beat, inculpatul, la fel în stare de ebrietate, a tamponat mașinile oamenilor legii. În urma impactului, doi polițiști au fost loviți grav, iar alți doi s-au ales cu diverse traumatisme.

„Totul s-a întâmplat atât de repede, încât am reușit doar să sar pe capota automobilului care se deplasa spre noi. Am fost lovit, am căzut jos mai departe nu am văzut nimic. M-am trezit când m-a luat ambulanța. Medicii spun că situația este stabilă, dar am nevoie de o intervenție chirurgicală la umăr”, a povestit Daniel Cutulab, polițist.

„Am sărit la o parte, nici nu am reușit să-mi anunț colegii. S-a văzut că circula cu viteză excesivă. În urma tamponării am auzit trei lovituri. Am reușit să fug, m-a păzit Dumnezeu”, a spus Viorel Dragan, polițist.

Inițial, șoferul a încercat să mintă, declarând că la volan s-ar fi aflat pasagera sa.

„Nu am înțeles ce vrea să facă, poate stopează, dar am văzut că se deplasează spre noi cu viteză. Am început să fug, dar m-a ajuns din urmă și am căzut la pământ”, a povestit un alt polițist.

„Am început să le acord primul ajutor medical. Un coleg se afla jos lângă automobilul de serviciu, am solicitat ambulanța”, a spus Andrei Vatag, polițist.

Avocatul inculpatului, declară că bărbatul își recunoaște integral vina și se căiește pentru fapta comisă.

„Deci, fiind audiat, în calitate de bănuit, astăzi deja a primit calitatea de învinuit și-a recunoscut vina integral, se căiește de cele comise și urmează să recupereze toate daunele, atât materiale cât și morale, provocate părților vătămate”, a declarat Oxana Melnic, avocat.

Șoferul de 35 de ani conducea o mașină de marca Toyota. Testul Drager a arătat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,77 mg/l.

„Amendă de la 950 până la 1350 de unități convenționale, de la 200 la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității și închisoare până la patru ani, în toate cazurile cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a declarat Alexandru Cornea, procuror.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a decis și arestarea automobilului învinuitului până la data de 15 mai curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata